joi, 3 martie 2016

Povestea Mărțișorului 2016

  


Concursul Județean cu Participare Națională ”Povestea Mărțișorului”

concurs aprobat CAEJ 2016, poziția 2.C1,

Şcoala Gimnazială Stroiești



LISTA CÂȘTIGĂTORILOR
















Concursul Județean cu Participare Națională ”Povestea Mărțișorului”

concurs aprobat CAEJ 2016, poziția 2.C1,

Şcoala Gimnazială Stroiești



DISEMINAREA ACTIVITĂȚILOR

        
         Dezideratul de la care a pornit proiectul este redat în rândurile argumentative ce urmează: ”Păstrarea tradiţiilor este o componentă esenţială a dezvoltării morale, sociale, culturale şi spirituale, copiii trebuind să fie educaţi de mici să respecte şi să păstreze tradiţiile.Cine alţii sunt mai puri şi inocenţi decât copiii? Ne-am gândit că lucrurile create şi imaginate de copii sunt mult mai valoroase decât clasicele mărţişoare aşa că,  am propus acest proiect pentru a încuraja elevii/preşcolarii să-şi pună imaginaţia şi dibăcia la contribuţie pentru a duce mai departe  tradiţia mărţişorului românesc.”
         Așadar, scopul proiectului îl reprezintă stimularea creativităţii şi a potenţialului artistic al preşcolarilor/elevilor prin aplicarea unor tehnici specifice artelor plastice şi abilităţilor practice;  cunoaşterea, conservarea, transmiterea şi afirmarea  valorilor tradiţionale româneşti. Principale obiective sunt: stimularea creativităţii elevilor şi preşcolarilor; cultivarea sensibilităţii şi a aptitudinilor artistice ale copiilor; stimularea interesului elevilor/preşcolarilor pentru tradiţii şi obiceiuri româneşti, prin  documentare şi realizare de lucrări practice; promovarea dialogului şi comunicării între preşcolarii/elevii din diferite grădiniţe şi şcoli precum și realizarea unei expoziţii.
         Ediția din acest an a reunit lucrările a 482 de elevi din 26 de județe coordonați de 151 de cadre didactice. Secțiunile de participare sunt:
- mărţişoare realizate în tehnici diferite aşezate pe un suport (hârtie, textile);
- felicitări, colaje, confecţionate din materiale diverse (hârtie, materiale textile, lemn, ceramică, mărgele, paiete)
         De la an la an spațiul expoziției este tot mai mare, lucrările realizate sunt de o foarte bună calitate, iar munca echipei de evaluare devine tot mai dificilă. Creațiile elevilor  pot fi admirate la expoziția realizată pe  holul Inspectoratului Școlar Județean Suceava dar și în expoziția organizată la Școala Gimnazială Stroiești în perioada 1 - 11 martie 2016.

Echipa de proiect,
Bădelița Rita Ștefania
Rusu Toader
Foca Brândușa
Rusu Lilioara Mariana
Iurcu Gabriela
Bondar Adriana

















 Expoziția organizată la sediul ISJ Suceava









 Expoziția organizată la Școala Gimnazială Stroiești


 Articol pe:
 http://www.crainou.ro/2016/03/28/118-elevi-premiati-pentru-imaginatie-si-dibacie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu