sâmbătă, 26 martie 2016

Săptămâna Francofoniei la Școala Gimnazială Stroiești

Manifestările dedicate zilelor francofoniei au debutat miercuri, 16 martie 2016, la Biblioteca Județeană I.G. Sbiera Suceava. Elevii clasei a VII-a B alături de prof. Maria Ciuc și-au dat întânire, într-un cadru festiv, cu colegii lor de la Școala Gimnazială Reuseni - Udești și Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni. Aici s-a desfășurat activitatea ”Parada tricourilor francofone” - una dintr-o serie de activități prevăzute în parteneriatul încheiat la începutul anului școlar între cele trei unități de învățământ. Cu mult entuziasm și implicare elevii celor trei școli au transpus simbolurile oficiale și culturale ale Franței pe tricouri, prezentându-le într- veritabilă paradă.
Manifestările au continuat la nivel de școală cu aportul clasei a VIII-a care a participat la un proiect dedicat gastronomiei franceze, elevii exersându-și îndemânarea în bucătărie, gătind și apoi prezentând colegilor lor rezultatele muncii și rețetele folosite.
Momentul culminant  a fost dat de prezentarea într-un grandios spectacol artistic, la care au participat toți elevii școlii, a unor momente poetice, muzicale și teatrale, coordonate de profesorii din catedra de limba franceză a școlii: prof. Ciuc Maria, prof. Burac Marinela, prof. Ignat Carmen.

Bien joué. Félicitations !



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu