duminică, 18 noiembrie 2018

”Între teatru şi comorile lumii, aş alege teatrul...”

Vineri, 16 noiembrie 2018, pe scena Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava s-a jucat într-o ”montare minimalistă, pentru oameni mari”, dar și pentru oamenii mici, unul dintre cele mai citite texte din literatura universală - Micul Prinț, adaptare după Antoine de Saint-Exupery.

Proiectul a fost inițiat de o echipă tânără de actori, Red Nose Society, ce își mărturisește sincer crezul: ”să aducă bucurie publicului său, și din când în când, să spună adevăruri incomode”.

Doamna prof. Holotă Maria nu a putut rămâne departe de această provocare și a răspândit ideea vizionării piesei de teatru în rândul elevilor. Au răspuns acestei chemări 16 elevi din clasele a VII-a de la Școala Gimnazială Stroiești.

Bucuria cea mai mare au avut-o elevii din clasa I de la Școala Gimnazială Stroiești care, însoțiți de părinți și de doamna înv. Rusu Lilioara Mariana, au pătruns în lumea mirifică a teatrului pentru oamenii adulți. A fost cu adevărat o ieșire fructuoasă, deoarece elevii au gustat din fantezia muzicală și coloristică a spectacolului întocmai ca niște oameni mari.

”Nu cunoaștem decât ceea ce îmblânzim. Oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Cumpără lucruri de-a gata, de la negustori. Cum nu există negustori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni.”

”Teatrul este un barometru cultural”, iar ”cultura este purtătoarea de cuvânt a civilizației”. Școala își asumă misiunea îmblânzirii oricărui spirit, respectându-i candoarea sălbatică, aidoma principiului: ”Limpede nu vezi decât cu inima. Ochii nu pot să pătrundă-n miezul lucrurilor.”

Felicităm inițiativa participării!
Felicităm întregul proiect!

Relansăm apelul actorilor din trupa RED NOSE SOCIETY: ”Dacă nu ați citit Micul prinț sau dacă l-ați citit în trecut, ar fi bine să îl citiți și acum. Conține situații atât de potrivite zilelor noastre.”

Spor la citit!!!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu