joi, 22 noiembrie 2018

”Suflet pentru suflet” - proiect SNAC ”Săptămâna legumelor și fructelor donate”

”Voluntarii sunt plătiți în șapte cifre... ZÂMBETE!!!”

În săptămâna 19-23 noiembrie 2018 se desfășoară la nivelul tuturor unităților de învățământ din țară acțiunea ”Săptămâna legumelor și fructelor donate” ce promovează voluntariatul ca parte a Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).

Școala noastră a participat la această acțiune cu proiectul ”Suflet pentru suflet”, coordonat de prof.înv.primar Ostaficiuc Rozuca, la care au aderat  cadrele didactice de la Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești, Grădinița cu Program Normal Zaharești, învățători și profesori de la Școala Gimnazială Stroiești. Proiectul s-a desfășurat sub patronajul CJRAE Suceava, iar parteneri în desfășurarea acțiunilor concrete au fost Comitetul Reprezentativ al Părinților și Comitele pe clase ale Părinților, Primăria Comunei Stroiești, Asociația ”Lumină Lină” a Parohiei Sfânta Vineri Suceava și Centrul pentru persoane vârstnice Solca

Beneficiarii donațiilor sunt cei peste 20 de copii ai Centrului de zi de la Asociația ”Lumină Lină” și cei 66 de bătrâni ai Centrului Solca.

S-au adunat 15 de saci de cartofi, 10 săcuți cu mere, compot și alte alimente conservate, legume (ceapă, morcovi, roșii etc.), paste, orez, ulei, făină, ce au fost împărțite în mod egal celor două centre, în ziua de 21 noiembrie 2018. Două dintre mamele elevilor noștri au pregătit câte o plăcintă și o felie de cozonac pentru bătrânii de la Solca. Acestea, dar și toți părinții, precum și elevii implicați direct sau indirect în acțiunea de donare, merită felicitări alese. 

Voluntariatul, implicit donațiile, solicită o doză de anonimitate. Știm că mulți dintre dumneavoastră ați pus între acele legume și fructe un gând bun, o scânteie de compasiune față de cei pentru care soarta nu a fost atât de darnică, o rugăciune de mulțumire că Dăruitorul cel Mare v-a făcut vrednici de a  oferi daruri mici în numele Lui...

Vă felicităm pentru mobilizare, dragi părinți, elevi și preșcolari!
Vă apreciem efortul de a educa și sufletul, stimate cadre didactice!




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu