vineri, 28 decembrie 2018

Farmecul sărbătorilor de iarnă (II)

Neobosita noastră colegă, prof. Maria Holotă a desfășurat a doua parte a proiectului ”Farmecul sărbătorilor de iarnă” chiar în ziua de 25 decembrie 2018, Ziua Nașterii Domnului. Împreună cu grupul de elevi coriști ai școlii, doamna profesoara și-a propus să colinde fiecare parohie din comuna noastră.

Astfel, prima oprire a fost la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Stroiești, cunoscută ca Biserica de pe Imaș. După programul susținut, colindătorii au fost răsplătiți de preotul paroh Hapca Gheorghe cu un tradițional colac și ștergar, niște bănuți și pachete cu dulciuri.

Cu sprijinul domnului George Bârtoi, șoferul microbuzului școlar, grupul de colindători a ajuns la Zaharești, la Biserica ”Sfântul Dumitru”. Aici au fost primiți și răsplătiți de enoriașii parohiei și preotul Grădinaru Lucian.

Colindătorii s-au întors la Stroiești unde au susținut programul de colinde și la Biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din Centru unde l-au întâlnit pe Moș Crăciun încărcat cu daruri. Preotul paroh Druță Ioan a răsplătit și aici efortul colindătorilor.

Ultima oprire a fost la biserica din Florinta, păstorită de preotul paroh misionar Filaret Ruscan. Aici colindătorii au fost răsplătiți cu calendare, iconițe și bănuți.

Mulțumim prea cucernicilor noștri părinți pentru buna primire a colindătorilor!
Mulțumim doamnei profesor Maria Holotă pentru timpul liber oferit unui proiect școlar!
Mulțumim domnului George Bârtoi pentru implicarea în acest proiect!
Mulțumim autorităților locale, domnului primar Mihai Senic și doamnei director Maria Ciuc, pentru susținere!
Felicitări elevilor!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu