sâmbătă, 26 octombrie 2019

Let's have fun!

Juniors vs. Seniors

Elevii claselor a III-a și a VIII-a B de la Școala Gimnazială Stroiești s-au duelat într-un exercițiu de limbă engleză plin de amuzament. Doamnele prof. Burac Marinela și prof.înv.primar Hobjilă Maricela i-au provocat pe elevi într-o competiție de tip ”juniors vs. seniors” în care fiecare echipă a demonstrat cât de mult și cât de bine cunoaște limba engleză. Evident, fiecare echipă a devenit câștigătoare, arătând celor prezenți că limba engleză engleză este accesibilă și celor mici și celor mari.

Noaptea Tuturor Sfinților/Sculptură în dovleci

Elevii clasei simultane P/III de la Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești au dorit ca în zilele de dinaintea vacanței de toamnă să desfășoare activități inspirate de cultura și civilizația anglo-americană în proiectul ”Noaptea Tuturor Sfinților”. Domnul înv. Rusu Toader a prezentat elevilor celebrele ”Calaveras” de zahăr realizate de mexicani în memoria celor adormiți. De asemenea, elevii au realizat sub instructajul învățătorului ”Candelele Tuturor Sfinților”.
Doamna înv. Foca Brîndușa i-a încurajat pe elevii clasei simultane II/IV să realizeze diverse sculpturi în dovleci, un obicei european , de altfel, foarte vechi.

În condițiile în care școala trebuie să ghideze alegerile copiilor vis-a-vis de anumite obiceiuri ”importate”, asemenea activități pot fi o alternativă la dramaticul ”Halloween”.

Felicitări tuturor!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu