miercuri, 15 septembrie 2021

Oamenii cu adevărat mari te fac să te simţi că şi tu poţi deveni mare...

În urmă cu două milenii și jumătate Pitagora afirma că ”Omul nu e niciodată atât de mare ca atunci când se lasă în genunchi să ajute un copil”

Măreția și imensitatea ființei umane se rezumă în oglinda asertivității. Prin aceasta suntem cunoscuți ca oameni: să renunțăm la spiritul de supraviețuire exclusiv fiziologic și să privim în ochii celuilalt. Să ne privim prin ochii celui de lângă noi și, de este cu putință, să schimbăm ceva în noi, în favoarea celorlalți.

Este atât de greu să descrii în cuvinte bunătatea... Este imposibil să zugrăvești filantropia... Cu atât mai mult, este dificil să surprinzi într-o suită muzicală compasiunea față de cei din jur sau candoarea gestului de a dărui, de a oferi. 

Pentru că a dărui ține de motivația intrinsecă și de satisfacția internă. A oferi este de fapt bucuria interioară, intensă, sinonimă cu ceea ce scripturistic am fost învățați  cum că ”raiul este înlăuntrul nostru”, și, de fapt, când dai, dai dar din rai.

În acest context ne putem alinia la ceea ce teologul german Schweitzer spunea acum o sută de ani ”Fă ceva minunat! Oamenii au putea imita gestul tău.” 

Încă există oameni cu adevărat mari. Oameni ce pot face lucruri minunate. Oameni ce te pot face să simți că și tu poți deveni mare. Oameni care coboară din înălțimea robusteții lor, până la cotul unui țânc de clasă pregătitoare, pentru a-și retrăi, secvențial, copilăria și pentru a schimba din poziția de adult, copilăria altora.

3650... Nu știm ce înseamnă pentru unii acest număr, dar pentru elevii de la Școala Gimnazială Stroiești reprezintă numărul de caiete de dictando, matematică, muzică, biologie, geografie, tip 1 și tip 2, pe care  pentru a patra oară consecutiv, tânărul antreprenor Sergiu Lucan îl oferă copiilor din comunitatea noastră pentru a da start optim vieții academice stroieștene.

Este o investiție de suflet pe care domnul Sergiu Lucan o realizează cu responsabilitate și devotament.

Efortul de a echipa cu consumabile ghiozdanul unui elev este deosebit. Părinții cunosc foarte bine acest aspect. În cazul familiilor cu mai mulți elevi și preșcolari, gestul patronului S.C. EUROLUC TRANS S.R.L., aduce o cheltuială  substanțială în minus la bugetul casei.

Ideea de a oferi în mod unitar, fără diferențieri de statut socio-economic sau ținând cont de performanțele școlare, câte un pachet de caiete tuturor elevilor din unitatea noastră, înscrie acest proiect de sponsorizare în linia misiunii școlii de a se prezenta ca un mediu incluziv ce promovează egalitatea de șanse. De asemenea, această acțiune, devenită deja tradiție, este o proiecție fidelă a bunei colaborări dintre instituția școlară, primăria comunei și  mediul privat

Felicităm, pe această cale, gestul domnului Sergiu Lucan!

Apreciem, în mod deosebit, sprijinul oferit de domnul primar Senic Mihai!

Mulțumim, în egală măsură, managerului școlii, doamnei director prof. Ciuc Maria!

Cu astfel de oameni mari, cu siguranță și TU poți deveni mare!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu