luni, 5 septembrie 2022

”Cine deschide poarta unei şcoli, închide o închisoare!” - Victor Hugo

Astăzi, 05 septembrie 2022, la Școala Gimnazială Stroiești, în cadrul structurii Grădinița cu Program Normal Stroiești a avut loc un eveniment special: darea în folosință a corpului nou dedicat preșcolarilor satului Stroiești, construit prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, axa prioritară 10 - ”Îmbunătățirea infrastructurii școlare”, apel POR/10/2018/10/10.1a/APC/7REGIUNI, inițiat de Ministerul Educației în parteneriat cu UAT locale și regionale, fiind una dintre cele 62 de grădinițe construite în Regiunea Nord-Est, cu valoarea totală a proiectului de peste 200 de milioane de lei, fonduri europene, la care s-au adăugat aporturi financiare proprii ale fiecărui beneficiar.

Slujba de sfințire a fost săvârșită de preoții Druță Ioan de la Parohia Stroiești I, Hapca Gheorghe de la Parohia Stroiești II și Rusu Toader, cadru didactic al școlii stroieștene. Au participat, la invitația domnului primar Senic Mihai, a doamnei director Ciuc Maria și a doamnelor educatoare, membrii Consiliului Local al Primăriei Stroiești, reprezentanții instituțiilor din localitate, profesorii școlii, părinții și  micii grădinari care au tăiat, cu emoții vădite, panglica de inaugurare, precum și alte persoane interesate.

Corpul Grădiniței cu Program Normal Stroiești este alcătuit din trei săli mari de grupă, dotate cu băi și dușuri proprii, cabinet medical, cancelarie, săli anexă, un hol-aulă impresionant și centrală proprie. Prin sprijinul Primăriei și Consiliului Local Stroiești se vor amenaja în perioada următoare magazia de lemne și un spațiu de joacă.

Bucuria acestui eveniment a fost deplină prin sârguința doamnelor educatoare Bădeliță Rita, Iurcu Gabriela și George Loredana, acestea amenajând spațiul educațional într-un timp record.

Felicităm implicarea fidelă a fiecărui factor în finalizarea acestui proiect!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu