vineri, 21 octombrie 2022

Nu trebuie să ai 18 ani, ca să afli despre traficul de persoane!

În SĂPTĂMÂNA PREVENIRII TRAFICULUI DE PERSOANE, 16 - 22 octombrie 2022, la Școala Gimnazială Stroiești s-a desfășurat acțiunea ”Nu trebuie să ai 18 ani, ca să afli despre traficul de persoane!”, concentrată în jurul tehnicii bodypainting, având ca scop transformarea rănilor victimelor traficului de persoane în desene de vindecare.

Lucrările elevilor, realizate alături de părinți acasă, au fost extrem de realiste, încât coordonatorii acestui proiect educațional s-au gândit și la eventualele aspecte traumatizante ale unor asemenea fotografii.

În fapt, nimic nu este mai traumatizant decât rana reală, abuzul în orice formă asupra victimei,  durerea nesfârșită și, de cele mai multe ori, așteptarea agonizantă a salvării. 

Proiectele de acest fel încearcă să ne scoată din zona de confort și să privim spre o realitate crudă: trei sferturi dintre persoanele traficate sunt exploatate sexual, iar restul exploatate prin muncă sau obligare la cerșetorie. 

Șocant este faptul că aproximativ 20-30% dintre aceste persoane traficate sunt MINORI (sub 18 ani) cu scopul adopțiilor clandestine, exploatării prin muncă forțată sau cerșetorie, trafic de organe, trafic sexual, comerț cu droguri, activități militare forțate etc. 

De asemenea, există studii care arată că, în fiecare zi, cel puțin 2 persoane suferă de pe urma ”traficului de carne vie”. 

Prevenția este esențială în acest caz. 

COPIII TREBUIE PROTEJAȚI, NU EXPLOTAȚI!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu