luni, 3 octombrie 2022

OZO-GREEN CITY - eveniment marca MEET AND CODE

Vineri, 30.10.2022, în intervalul orar 14.00-16.00, Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești, în colaborare cu Școala Gimnazială Stroiești, a desfășurat evenimentul OZO-GREEN CITY.  

Evenimentul OZO-GREEN CITY  își asumă poziția de continuator al proiectelor de tip coding organizate de asociația școlară. Am oferit participanților posibilitatea de a aprofunda programarea cu ajutorul ozoboților în cadrul unui proiect ecologic OZO-GREEN CITY ce are ca obiectiv construirea unei comunități verzi, micii roboți deveni mașinile electrice de reciclare.

Evenimentul s-a adresat  elevilor cu vârsta între 10 și 12 ani, de la Școala Gimnazială Stroiești, din mediul rural, și în mod special elevilor care au participat la evenimentele de programare organizate în anii școlari trecuți.

Lucrul cu ozoboții îi stimulează la maxim pe elevi. Aceștia sunt captați la nivel foarte înalt, se integrează rapid în toate activitățile propuse și au o dorință nemaipomenită să interacționeze cu roboțeii ozo.

Evenimentul offline a fost realizat în parteneriat cu Școala Gimnazială Stroiești care a pus la dispoziția organizatorilor o sală de curs, iar facilitatorii activităților au fost consilierul educativ al unității, prof. Rusu Toader, profesorul de informatică Huțuleac Ovidiu și bibliotecarul școlii, prof. Rusu Lilioara Mariana.

Meet and Code și Asociația TechSoup România, de fiecare dată, cei mai buni!

Reamintim că Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești  a obținut finanțare pentru evenimentul online "OZO-GREEN CITY" prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP.

În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu