duminică, 15 ianuarie 2023

Biblioteca, un paradis eminescian

 "Fără biblioteci, nu există civilizație..."

(Ray Bradbury)

Școala Gimnazială Stroiești și Biblioteca Școlară au desfășurat, la început de ianuarie 2023, activități în cadrul Proiectului Educațional "Biblioteca, un paradis eminescian"

Scopul principal al proiectului a fost reintegrarea sălii de lectură în circuitul școlar, transformarea bibliotecii într-o imensă sală de clasă și revitalizarea imaginii bibliotecarului școlar ca veritabil partener educațional.

Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2023, zi în care comemorăm și 173 de ani de la nașterea Poetului Național Mihai Eminescu, a fost cel mai potrivit fond pentru desfășurarea activităților.

Coordonatorul de proiect, prof. Rusu Lilioara Mariana, bibliotecar școlar, a propus participanților o multitudine de acțiuni:

- vizualizarea filmului Făt Frumos din Lacrimă 

- urmărirea unui documentar legat de copilăria și viața lui Mihai Eminescu 

- utilizarea tehnicii mindfulness pentru expoziții de scrieri caligrafice, desene sau versuri memorabile

- prezentarea scrierilor eminesciene incluse în biblioteca școlară 

- realizarea unui program artistic cu recitări poetice  și interpretarea unor cântece dedicate marelui poet

Au participat elevii claselor pregătitoare, a III-a, a V-a, a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială Stroiești, însoțiți de domnul prof. Matei Claudiu Ionel.

S-a evidențiat, în mod deosebit, elevul Solovan Iustin din clasa a V-a B, cu o recitare exemplară din "Geniu pustiu", roman postum al lui Mihai Eminescu.

Felicităm efortul fiecărui elev de a deveni exponent cultural național și interesul acordat pentru transformarea bibliotecii într-o bucățică de paradis!


A consemnat,

Bibliotecar școlar

Prof. Rusu Lilioara Mariana

 

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu