miercuri, 25 ianuarie 2023

Junctis viribus!

 Junctis viribus!

Unirea face forța!

(Proverb latin)

Uniți în același gând de recunoștință față de înfăptuitorii Micii Uniri de la 1859, elevii și preșcolarii de la Școala Gimnazială Stroiești, Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești și GPN Zaharești au marcat istoricul eveniment petrecut la 24 ianuarie 1859 prin vizionarea unor documentare, expoziții de lucrări plastice și colaje, prin prinderea în ”Hora Unirii”, prin lectura unor poezii patriotice și audierea de cântece cu valoare istorică.

S-au mobilizat în desfășurarea activităților elevii și preșcolarii coordonați de doamna prof. Rusu Lilioara Mariana (clasa pregătitoare, clasa a III-a și clasa a V-a B), doamna prof. Foca Brîndușa (clasa pregătitoare și clasa a II-a Z), doamna prof. Muscă Gabriela (grupa combinată Z) și domnul prof. Rusu Toader (clasa I și clasa a III-a Z).

Sentimentul unității de neam, de credință și limbă trebuie să fie înveșnicit în inimile tuturor. Ideea de UNIRE a fost forța ce a animat spiritul românesc atâtea veacuri. De aceea, scopul activităților desfășurate în școală cu ocazia evenimentelor istorice majore este de retrezi în conștiința civilă idealul unirii. 

Cu ocazia celor 164 de ani de ”unire mică”, LA MULȚI ANI  tuturor celor ce simt, celor ce trăiesc și celor ce cred românește!




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu