vineri, 24 martie 2023

Activitatea Cercului Pedagogic al Profesorilor de Matematică la Școala Gimnazială Stroiești

Astăzi, 24 martie 2023, la Școala Gimnazială Stroiești s-au desfășurat lucrările Cercului Pedagogic al Profesorilor de Matematică din zona Suceava II.

Organizatorii acestei activități metodice au fost doamna prof. Cristina Sabin și domnul profesor Huțuleac Ovidiu

Lecția demonstrativă "Funcții. Recapitulare", clasa a VIII-a, a fost propusă și susținută de doamna prof. Cristina Sabin. Domnia sa are și calitatea de responsabil de cerc pedagogic, dar și funcția de responsabil al comisiei metodice Matematică și Științe la nivelul unității școlare.

Domnul Huțuleac Ovidiu, profesor de matematică și de TIC în unitatea noastră, a prezentat referatul de specialitate "Metode de predare-învățare-evaluare utilizând TIC"

Activitatea metodică a fost încununată de prezentarea unor modele de teste de evaluare sumativă.

Lecția de fixare și consolidare a cunoștințelor "Funcții. Recapitulare" s-a desfășurat la clasa a VIII-a B și a avut ca obiective operaționale identificarea unor dependențe funcționale în situații concrete, determinarea elementelor unei funcții, reprezentarea unei funcții, rezolvarea unor probleme de geometrie plană etc. Proiectarea didactică a activității a respectat rigorile standardizate: utilizarea unor strategii didactice cu impact în rândul elevilor, urmărirea unor competențe generale și specifice corelate funcțional cu obiectivele propuse, folosirea unei bibliografii corespunzătoare.

Referatul de specialitate "Metode de predare-învățare-evaluare" a fost structurat pe două capitole consistente ce au urmărit motivarea utilizării calculatorului în procesul de învățământ și prezentarea unor aplicații utile în predare-învățare-evaluare. 

Activitățile de cerc pedagogic se bucură de o apreciere deosebită datorită a două mari considerente: reprezintă surse de formare continuă a profesorilor și devin modalități concrete de observare, analiză, evaluare și autoevaluare a muncii de la catedră.

Doamna director prof. Ciuc Maria, prezentă la activitatea desfășurată, a evidențiat rolul profesorului de matematică în comunitatea școlară și a apreciat implicarea profesorilor Cristina Sabin și Huțuleac Ovidiu în atingerea țintelor strategice ale unității de învățământ.

Cadrele didactice prezente la această activitate au subliniat faptul că elevii au fost comunicativi și dezinvolți, profesorul propunător a dat dovadă de măiestrie didactică, iar lecția s-a desfășurat la modul superlativ. 

Considerăm că activitatea de astăzi și-a atins scopul. Mulțumim profesorilor de matematică din zona Suceava II pentru efortul prezenței și acordării unei funcționalități precise lucrărilor cercului. Apreciem munca intensă a elevilor din clasa VIII-a B în cadrul lecției de recapitulare. Felicităm întregul aparataj al Comisiei metodice Matematică și Științe, profesorilor Cristina Sabin și Ovidiu Huțuleac, pentru susținerea unei activități metodice de succes!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu