miercuri, 14 februarie 2024

14 februarie...

"... iubirea înlocuiește toate neajunsurile..." (Arsenie Boca)

Nu iubim doar într-o singură zi. Dar într-o zi, putem iubi mai mult. 

Ziua Sfântului Valentin și Dragobetele s-au născut din acest barometru recalibrat după cantitatea de iubire ce o putem emana la un moment dat. Iar înțelepciunea populară ne arată clar că "între cer și pământ, unul iubește mai mult".

Când vine vorba de dragoste, facem abstracție de suficiență. "Dragostea nu cade niciodată", dar nici nu ajunge niciodată... La fel ca alte și alte lucruri: timpul, banii, răbdarea...

În esență, sărbătorirea sentimentului de iubire nu este altceva decât o încercare de a-i stârpi  volatilitatea. Toate valorile sunt atinse, în zilele noastre, de ghimpele ascuțit al banalizării. 

Știm că doar Cel care este dincolo de cer, Acela iubește fără sfârșit. Iar noi, încercăm să modelăm în inimi imperfecte de lut afectul perfect. 

Cu această ocazie, copiii școlii noastre au fost antrenați în redescoperirea sentimentului suprem cu activități artistice și colaborative inedite: desene mindfulness (pentru îmbunătățirea stării de bine), stick drawing (artă de la distanță), fluturași cu complimente adresate celor dragi, dactilopictură etc.

Felicitări tuturor!

(R.T.)




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu