vineri, 23 februarie 2024

Dragobetele - drag de om, drag de școală, drag de țară...

Sărbătoarea Dragobetelui - fiul babei Dochia, Dragomir, popular îndeosebi în sudul țării noastre - a devenit în ultimii ani un brand național, completând sau întrecând uneori Valentine's Day. Astfel, decada 14 - 24 februarie este plină de emoții pozitive și sentimente profunde. 

Școala Gimnazială Stroiești, ca entitate ce promovează starea de bine și ideea de "școală a fericirii", a desfășurat și pentru data de 24 februarie 2024 câteva activități desfășurate sub genericul "Dragobetele - drag de om, drag de școală, drag de țară", având în prim plan componente afective extrem de pozitive și profunde.

Elevii clasei I nu au uitat de o promisiune deosebită făcută pe când încă erau grădinari și anume: la fiecare început de primăvară să o viziteze pe doamna lor educatoare. Datorită vacanței și la sugestia doamnei învățătoare Rusu Lilioara Mariana, elevii s-au întâlnit cu fosta lor educatoare - doamna prof.înv.preșcolar Bădeliță Ștefania Rita - în preajma zilei de Dragobete, arătându-și nestăvilitul drag față de omul ce le-a ghidat primii pași în viața paideutică prin felicitări, scrisori și îmbrățișări.

La clasa a doua, pr.prof.înv.primar Rusu Toader a propus elevilor realizarea unor machete simple reprezentând cele mai îndrăgite zone turiști ale țării noastre: Marea Neagră și Delta Dunării. Expoziția, realizată cu mult drag de țară, a inclus aproximativ 20 de desene.

La Școala Primară "Ilie Grămadă" Zaharești elevii clasei I/a III-a simultan, coordonați de prof.înv.primar Foca Brîndușa, au realizat, cu deosebit drag de școală, inimi "Mindfulness".

Să fie dragoste!

Să fie Dragobete!





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu