joi, 7 martie 2024

Analiza rezultatelor la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2023-2024

Conform Ordinului Ministerului Educației nr. 6760/2023, potrivit Procedurii nr. 24107/2024 privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat în anul școlar 2023-2024, la Școala Gimnazială Stroiești rezultatele obținute s-au comunicat anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

De asemenea rezultatele au fost analizate la nivelul școlii, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și evidențierea rezultatelor foarte bune, în cadrul ședințelor cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La Școala Gimnazială Stroiești au participat la Simularea Evaluării Naționale un număr de 21 de elevi (13 fete și 8 băieți) dintr-un efectiv total de 24 de elevi (3 absenți – 2 fete și 1 băiat). 61,90% dintre participanți au obținut medii mai mari sau egale cu 5, elevii unității noastre încadrându-se în media județului Suceava (60,45%).

La nivelul disciplinei Limba și literatura română, notele mai mari sau egale cu 5 au fost în procent de 80,95% depășind media națională (73,98%). La nivelul disciplinei Matematică, notele mai mari sau egale cu 5 au fost într-un procent de 38,09%, sub media națională 42,37%.

Răspunzând Notei Ministerului Educației nr. 26057/29.02.2024, printre măsurile stabilite în planurile de intervenție pentru îmbunătățirea performanțelor școlare pot fi amintite: 

- Reactualizarea planurilor de pregătire suplimentară la disciplinele de examen (limba și literatura română/matematică)

- Creșterea nivelului de participare a elevilor la orele de pregătire suplimentară prin completarea unor liste de prezență

- Implicarea părinților în cadrul ședințelor prin conștientizarea importanței situației școlare și a prezenței la pregătirea suplimentară a elevilor

- Pregătire suplimentară diferențiată

- Rezolvarea unui număr cât mai mare de modele ale subiectelor propuse la nivel național

- Desfășurarea unor simulări de examen la nivelul unității de învățământ

- Organizarea de activități extrașcolare stimulatoare pentru interesul legat de școală și motivației pro-învățare

Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești, prin doamna președinte Cocari Oltița, la sugestia Consiliului Profesoral, și-a propus ca în acest școlar, pentru a stimula interesul pentru rezultatele cât mai bune la simularea evaluării naționale, să acorde câte un premiu surpriză tuturor elevilor ce au obținut medii și note peste 8 la Examenul de Simulare EN 2023-2024

În acest sens, pe lângă aprecierile generale realizate la nivel de clasă și în mod individual, Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești a oferit diplome și câte un cadou supriză elevilor cu performanțe maxime.

Felicitări tuturor!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu