vineri, 8 martie 2024

În martie, de mână cu mama și cu doamna...

Două chipuri construiesc baza emoțională a copilăriei: mama și doamna (educatoare/învățătoare). Atașamentul copiilor față de cele două prezențe feminine merge uneori până la confuzie. 

Un copil educat este ținut de mâini, în egală măsură, de mama și doamna. Sunt atâtea dovezi care demonstrează această certitudine (inimioare, felicitări, bilețele, desene - instrumente avute la îndemână, folosite de copii pentru a exersa recunoștința și devotamentul față de părinții naturali sau profesori.

Martie este măsura cu care un copil numără bătăile inimii mamei sau ale doamnei. De aici, încărcătura energetică imensă pe care o manipulează cadrele didactice prin întâlniri, serbări, momente și activități cultural-artistice. De aici, avalanșa de gratitudine a părinților și elevilor față de cadrele didactice.

Martie - Luna Femeii, Luna Mamei, Luna Doamnelor, Luna pentru Viață - devine o altă Lună a Recunoștinței.

Grădinarii de la Grupa Mijlocie a Grădiniței cu Program Normal Stroiești - coordonați de doamna educatoare Bădeliță Ștefania Rita - au prezentat Serbarea "Te iubesc pentru că..." la care au fost prezente mamele și bunicile acestora.

Doamna educatoare George Loredana a realizat o activitate comună cu copiii, cu mamele și bunicile prezente. Expoziția de lucrări a stârnit reale emoții în inimile participanţilor.

La Școala Primară "Ilie Grămadă" Zaharești, Zâna Primăvară i-a îndemnat pe elevii clasei I/III simultan coordonați de doamna profesor învățământ primar Foca Brîndușa să realizeze felicitări și diplome "Cea mai bună mamă din lume". 

Și la clasa I de la Școala Gimnazială Stroiești, doamna profesor Rusu Lilioara Mariana i-a angrenat pe copii în realizarea unor felicitări și scrisori pentru mama.

Elevii clasei a II-a au participat la câteva momente emoționante regizate de pr.prof.înv.primar Rusu Toader: întâlnirea cu doamna educatoare Iurcu Gabriela Elena și prima lor învățătoare, doamna Hobjilă Maricela.

La mulți ani tuturor mamelor, doamnelor și domnișoarelor din lume!

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu