vineri, 22 martie 2024

Concursuri și Olimpiade școlare 2024

 ”Nu destinația contează, ci călătoria...”

 (E. Hemingway)

Concursurile școlare înseamnă mai mult decât obținerea punctajului maxim sau a locului I. Ele dezvoltă stima de sine sau relațiile sociale și dezinhibă acumularea de noi cunoștințe.

Concursurile școlare verifică și dinamizează memoria de lungă durată. Un concurs implică atenție (citire conștientă a cerințelor, rezolvare, verificare), răbdare (utilizarea la maxim a timpului pus la dispoziție) și perseverență (o atitudine constantă de învățare) perpetuată de îndemnul permanent "Ai izbutit - continuă, n-ai izbutit - continuă." (Fridtjof Nansen)

Pentru învățământul primar concursurile școlare și olimpiadele școlare oferă posibilitatea ca elevii să fie evaluați exigent, potrivit unui curriculum maximal și unui barem foarte strâns. Astfel, fiecare greșeală sau eroare, oricât de mică ar fi, este depunctată. 

Chiar și în aceste condiții, elevii din ciclul primar de la Școala Gimnazială Stroiești au reușit să se poziționeze pe podiumul concursurilor desfășurate în luna martie.

Astfel, la Concursul Internațional "Discovery", 11 elevi de la clasa pregătitoare, coordonați de prof.înv.primar Bondar Adriana, 11 elevi din clasa I, coordonați de prof.înv.primar Rusu Lilioara Mariana, 8 elevi din clasa a II-a, coordonați de pr.prof.înv.primar Rusu Toader, precum și 7 elevi din clasa a III-a, coordonați de prof.înv.primar Ostaficiuc Rozuca, însemnând un procent de 48% din numărul total de participanți, au obținut scoruri de peste 70 de puncte (limita minimă de premiere).

În cadrul Concursului Național "Amintiri din Copilărie" 11 elevi de la clasa pregătitoare, coordonați de prof.înv.primar Bondar Adriana, 12 elevi din clasa I, coordonați de prof.înv.primar Rusu Lilioara Mariana, 10 elevi din clasa a II-a, coordonați de pr.prof.înv.primar Rusu Toader, precum și 9 elevi din clasa a III-a, coordonați de prof.înv.primar Ostaficiuc Rozuca, reprezentând un procent de 55% din numărul de participanți, au urcat pe podium cu un scor de peste 80 de puncte (limita minimă de premiere).

În contextul în care majoritatea olimpiadelor sunt dedicate învățământului gimnazial, participarea la concursuri regionale, naționale sau internaționale reprezintă un atu educațional pentru elevii din ciclurile inferioare.

Felicitări tuturor!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu