duminică, 15 mai 2022

Campania #CURĂȚĂMROMÂNIA

 ”Natura s-a ocupat de totul în așa fel încât oriunde găsești ceva de învățat.” 

(Leonardo da Vinci)

Joi, 12 mai 2022, la Grădinița cu Program Normal Stroiești s-a desfășurat acțiunea de educație ecologică ”Și noi putem!”, din cadrul Campaniei Naționale ”#CURĂȚĂMROMÂNIA, organizată în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Suceava.

Parteneriatul dintre cele două unități a fost posibil datorită doamnei director Maria Ciuc de la Școala Gimnazială Stroiești și doamnei  director executiv Maria Mădălina Nistor de la APM Suceava.

Preșcolarii din Grupa Mică ”Albinuțele”, coordonați de doamna profesor învățământ preșcolar Iurcu Gabriela Elena, au participat cu mult entuziasm la această activitate, fiecare copil arătând că poate deveni un prieten al naturii și poate dobândi de la vârste fragede o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

În aceeași măsură, este nevoie ca noi, adulții responsabili să-i facem pe copii să înțeleagă cât de important este să separăm deșeurile și să-i implicăm activ în aceste acțiuni.

Doamna Poleacu Mihaela, reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava la acțiune, a explicat celor mici cum să recunoască deșeurile, cum să le deosebească și apoi i-a îndrumat, alături de doamna educatoare să le colecteze selectiv. Ei au separat în grupă deșeurile menajere de cele reciclabile, apoi au continuat acțiunea în curtea grădiniței.

Micile albinuțe  ”au călătorit alături de berze” și au aflat că păsările, atunci când își refac cuiburile, adună, uneori, în loc de crengi și frunze, hârtie, pungi și alte materiale care le dăunează lor și puișorilor.

La finalul activității, copiii au primit câte un material informativ privind colectarea selectivă a deșeurilor pentru a disemina activitatea către părinți, dar și pentru ca această acțiune să continue acasă.

Felicităm inițiativa doamnei Poleacu Mihaela de a se angaja în acțiuni benefice comunității din care face parte!

Apreciem întreaga activitate a doamnei educatoare Iurcu Gabriela împreună cu micuțele ”Albinuțe” de la Grupa Mică!









 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu