miercuri, 25 mai 2022

Flori de piatră - Excursie tematică în Țara Bârsei

"Călătoriile te fac modest. Vezi ce loc minuscul ocupi în lume."

(G. Flaubert)

Luna mai, cunoscută ca și lună a florilor, a oferit elevilor și profesorilor de la Școala Gimnazială Stroiești șansa de a aduna într-un veritabil buchet de cunoștințe Florile de Piatră ale Țării Bârsei.

Împodobită din plin cu verdeața locurilor, presărată pe ici-colo cu panglici de apă limpede,  Țara din mijlocul Țării oferă senzația clară că suntem prea mici pentru Marele Dar primit de la Mama Natură.

Călătoria, realizată pe parcursul a trei zile, i-a condus pe temerarii elevi stroieșteni până pe cele mai înalte culmi montane carpatine, dar și până în adâncimea întunecată a peșterilor locale.

Lacul Bolboci, Cascada Doamnelor, Peștera Ialomiței și Biserica din Peșteră, Castelul Cantacuzino, Predeal, Poiana Brașov, Peștera Dâmbovicioara, Vârful Pietrosul, Crucea de pe Caraiman, Platoul Bucegilor cu Sfinxul și Babele, Castelul Bran au fost doar câteva dintre reperele florale ale călătoriei noastre.

Mulțumim, pe această cale, domnului profesor Ruști Florin Daniel (organizatorul excursiei),  profesorilor însoţitori - Foca Brîndușa,  Rusu Lilioara Mariana și Rusu Toader, părinților pentru suportul financiar și elevilor pentru conduita exemplară.

Felicitări tuturor!






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu