marți, 10 mai 2022

PRIMUM GRADUM - Stima de sine, factor al dezvoltării personalității preșcolarilor

09 mai 2022 - zi cu valențe didactice speciale în Școala Gimnazială Stroiești

În urma desfășurării inspecției finale cu asistență online/fizică a membrilor comisiei  și a susținerii lucrării de specialitate, colega noastră de la Grădinița cu Program Normal Stroiești, doamna profesor pentru învățământ preșcolar Iurcu Gabriela Elena,  a obținut gradul didactic I. 

”În învățământ, cadrele didactice pot susține examene pentru obținerea definitivării și a gradului didactic II. Pentru obținerea gradului didactic I sunt necesare susținerea mai multor inspecții, urmate de o lucrare de specialitate tip cercetare. Gradul didactic I este corolarul activității didactice a profesorului. El reprezintă cununa eforturilor cumulate de-a lungul mai multor ani de studiu, pentru ca profesorul să obțină perfecționare maximă. Gradul didactic I este condiționat de obținerea gradului didactic II, iar gradul didactic II este condiționat de obținerea definitivării în învățământ. Așadar, aceste trepte de evoluție în cariera didactică sunt reprezentative pentru o școală ce are cadre didactice capabile de performanță.”

Membrii comisiei au fost:

- conferenţiar universitar doctor AURORA ADINA COLOMEISCHI – îndrumătorul lucrării, decan al Facultății de Științe ale Educației din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava

- cercetător științific doctor  ANGELA ANDREI – președintele comisiei, Institutul de Științe ale Educației București

- profesor metodist RODICA DANILEȚ  – reprezentant ISJ Suceava

Activitățile desfășurate de distinsa noastră colegă au fost evaluate cu nota maximă 10


STIMA DE SINE, FACTOR AL DEZVOLTĂRII PERSONALITĂȚII PREȘCOLARILOR


”Am studiat cu atenție lucrarea prezentată și doresc să mă opresc la activitățile descrise în cadrul programului de consiliere. Aceste ședințe pot fi adaptate cu ușurință și pentru elevii din ciclul primar.

Doamna educatoare Gabriela Iurcu se dovedește a avea o atitudine riguroasă, minuțioasă în practica pedagogică. Acest lucru este observabil atât prin rezultatele preșcolarilor cât și prin studiul prezentat în lucrare, de aceea o felicit și îi doresc mult succes în activitatea didactică viitoare.”

(Prof.înv.primar Bondar Adriana Elena - Școala Gimnazială Stroiești)


”O lucrare cu o temă foarte bine aleasă și în concordanță cu nevoile actuale ale copiilor. Candidata a îmbinat partea teoretică (documentată la superlativ) cu exemple practice, aplicate pe activitatea curentă din grădiniță cu rol în creșterea stimei de sine.

Aș dori să vă prezint și omul Gabriela Iurcu. O cunosc de foarte mult timp și am observat mereu preocuparea pentru activitatea de la grupă, dar și pentru viața profesională. Ne-am intersectat în momentul în care am debutat în învățământ și am rămas cu câteva impresii neșterse. Este un exemplu de bune practici, mereu implicată, foarte bine organizată, informată cu noutățile din domeniu. 

O felicit din suflet pentru acest moment deosebit, al susținerii examenului de maturitate profesională. Îi urez să se bucure de această realizare.  Evoluția didactică nu se oprește aici, așadar îi doresc să aibă putere de muncă pentru a se implica în și mai multe proiecte și activități.”

(Prof.înv.preșcolar Creangă Alina - Grădinița Prichindel Suceava)


”Vreau s-o felicit, cu tot dragul, pe fosta mea colegă pentru susținerea cu succes a lucrării pentru obținerea gradului didactic I. Din prezentarea lucrării am remarcat calitatea și consistența ei, aspecte regăsite și în întregul demers didactic al candidatei.

Nu mai sunt în activitate acum, dar pe parcursul celor patru ani în care am fost colege, am cunoscut-o foarte bine pe Gabriela.  Am apreciat-o întotdeauna și o stimez în continuare, drept dovadă sunt astăzi aici, alături de ea și o susțin în acest moment important al carierei.

Este un dascăl foarte bine pregătit, cu talent pedagogic în desfășurarea activităților și crearea materialului didactic necesar. Este plină de energie și pune pasiune în ceea ce face. Este o fire veselă, de aceea lecțiile devin plăcute, interesante și ușor de înțeles. O persoană foarte ordonată, conștiincioasă, extrem de punctuală, care duce la bun sfârșit orice activitate încredințată.

Pentru toată activitatea ei, pentru spiritul de echipă promovat, pentru profesionalismul și priceperea ce îi caracterizează munca zilnică, o felicit și îi urez mult succes în tot ceea ce își propune să realizeze.”

(Prof.înv.preșcolar Tifiniuc Saveta, fost cadru didactic al școlii, pensionară)

 

”Întreaga activitate a doamnei educatoare Iurcu Gabriela se desfășoară ca urzeală a stimei de sine. Micii fluturași din grupă își țes propria crisalidă a recunoașterii sinelui, urmând ca în etapele următoare de creștere să se descopere ca ființe înaripate, libere, nestingherite în gândire și în acțiune.

Activitățile extrașcolare desfășurate de doamna educatoare întăresc această țesătură a stimei de sine. Chiar dacă există un efort intrapersonal, al fiecărui copil, de a-și consolida starea de cocon, rezultatul final descrie o caracteristică predominată a grupului ca extensie a stimei de sine interpersonale.

Felicităm strădania doamnei educatoare pentru a modela fluturi cu aripi perene!”

(Consilier educativ, prof.înv.primar Rusu Toader - Școala Gimnazială Stroiești)























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu