luni, 7 noiembrie 2022

Ia ATITUDINE, Spune STOP VIOLENȚEI!

Luni, 07 noiembrie 2022, la Școala Gimnazială Stroiești, lucrătorii BIROULUI SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au desfășurat activitatea cu caracter educativ-preventiv ”Ia ATITUDINE, Spune STOP VIOLENȚEI!” în vederea prevenirii și combaterii violenței fizice și psihologice (bullying) și a delincvenței juvenile, respectiv pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ de pe raza județului Suceava.

Activitatea a vizat informarea elevilor cu privire la modalități de prevenire a violenței în mediul școlar, au fost purtate discuții interactive pe problematica bullying-ului și au fost prezentate exemple de incidente comise în școli cu accent pe consecințele acestora. Totodată, elevii au fost informați cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor.

La activitate au participat elevii din gimnaziu, distribuiți pe două grupe, clasele V-VI și clasele VII-VIII, însoțiți de doamnele și domnii profesori Rîpan Laura Adriana, Ciobanu Cristina, Sabin Cristina, Ruști Florin Daniel, Huțuleac Ovidiu.

Acțiunea s-a desfășurat la invitația doamnei director prof. Ciuc Maria și a consilierului educativ al unității, prof.înv.primar Rusu Toader, în conformitate cu Planul Teritorial Comun de Acțiune la nivelul județului Suceava, a Planului Propriu de Acțiune întocmit de Biroul Siguranță Școlară și a Planului Local Comun de Acțiune al unității școlare privind creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ anexat Planului operațional privind combaterea violenței în mediul școlar  al Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității de la Școala Gimnazială Stroiești.

Mulțumim membrilor Biroului  Siguranță Școlară Suceava pentru disponibilitate și prezență!

Mulțumim profesorilor care au susținut desfășurarea activității!

Mulțumim elevilor pentru implicare și mobilizare pentru ca Școala Gimnazială Stroiești să devină un mediu de învățare sigur!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu