sâmbătă, 5 noiembrie 2022

Strategia Națională pentru Acțiune Comunitară 2022-2023

 ”Dacă ceea ce primești îți poate fi furat, cine are puterea să-ți fure ceea ce dăruiești?”

(Antoine de Saint-Exupery)

Săptămâna 31 octombrie 2022 - 04 noiembrie 2022 a transformat Școala Gimnazială Stroiești într-un centru operațional cu funcționalitate maximă în cadrul Strategiei Naționale pentru Acțiune Comunitară

În cadrul Campaniei Județene ”Săptămâna legumelor și fructelor donate” inițiată și coordonată de ISJ Suceava, prin inspector educație permanentă, doamna Tatiana Vîntur,  la școala noastră s-a desfășurat, conform planului întocmit în cadrul grupului de lucru SNAC, activitatea ”Dăruiește un aliment neperisabil cu numele tău!”.

Preșcolarii, elevii, părinții și profesorii au fost îndemnați să doneze un aliment a cărui denumire începe cu numele de familie sau prenumele lor. Fiecare clasă de elevi și grupă de preșcolari, sub coordonarea învățătorilor/profesorilor diriginți și a educatorilor, cu sprijinul deosebit al părinților, s-a mobilizat în mod exemplar astfel încât, la sfârșitul campaniei, Camera Donațiilor au fost neîncăpătoare.

Beneficiarii acestor donații sunt copiii din Centrul de Zi ”Sfânta Vineri” al Asociației Lumină Lină Suceava și persoanele în vârstă de la Căminul de Bătrâni al Fundației Umanitare Căminul de Bătrâni ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Acțiunea s-a desfășurat pe mai multe fronturi. Donațiile s-au adunat la nivel de clasă/grupă cu sprijinul profesorului clasei/grupe, de aceea mulțumim tuturor învățătorilor, educatorilor și profesorilor diriginți pentru efortul individual.

Centralizarea s-a realizat în Camera Donațiilor. Aici toate produsele au fost sortate și ambalate pe categorii. Acest lucru a fost posibil datorită implicării membrilor grupului de lucru SNAC: prof.înv.primar Foca Brîndușa, prof.înv.preșcolar Muscă Gabriela, prof.înv.primar Rusu Lilioara Mariana și Rusu Toader

În ultima zi a Campaniei, produsele au fost împărțite în mod egal pentru cele două centre beneficiare. Pentru ca efortul unității școlare să fie deplin, cadrele didactice au hotărât ca transportul acestor alimente să se realizeze cu mașinile personale. S-au oferit pentru a realiza transportul următoarele cadre didactice: prof.înv.primar Pșebilschi Cornelia, prof. Ciobanu Cristina, prof. Ruști Florin Daniel și prof.înv.primar Rusu Toader. Produsele au fost încărcate în mașini cu ajutorul elevilor din gimnaziu, coordonați de prof.înv.primar Foca Brîndușa

Reprezentanții elevilor la distribuirea donațiilor au fost Pânzaru Sergiu Ștefan, președintele CȘE Junior, Maniu Alexandra, vicepreședinte CȘE Junior și Voiviciuc Alexandra, membru CȘE Junior.

În urma acestui efort comun de înnobilare a muncii de voluntar, aducem un gând deosebit de apreciere părinților și comitetelor de părinți care au făcut posibilă desfășurarea activității. 

Mulțumim, în mod ales, elevilor și preșcolarilor care, aducând cu mâinile lor donațiile la școală, s-au transformat în mesageri ai carității!

Salutăm, cu o evidențiere aparte, implicarea cadrelor didactice ale școlii, doamnelor educatoare și doamnelor învățătoare, doamnelor și domnilor profesori diriginți, prin al căror efort întreaga activitate a sporit!

Felicităm grupul local SNAC de la Școala Gimnazială Stroiești, pentru ofranda de timp și de muncă în cadrul acestui proiect!

A consemnat, 

Coordonator local SNAC

Prof.înv.primar Rusu Toader






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu