sâmbătă, 19 noiembrie 2022

Școala Florilor

 ”Gospodarul bun de la poartă se cunoaște!”

(Proverb românesc)

Pentru Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești a devenit o obișnuință ca investițiile în infrastructura școlară să capete valențe comunitare. După reabilitarea corpurilor unității școlare, după amenajarea terenului de sport și îngrădirea perimetrului școlar, spațiul liber al curții se va transforma într-un mini-parc educațional cu spațiu de joacă. Locul a fost pregătit, aleile au fost pavate, iar spațiile verzi au fost umplute cu pământ fertil.

Profitând de aceste oportunități, cadrele didactice ale școlii, părinții, elevii și preșcolarii s-au implicat într-o acțiune de plantare a butașilor de trandafir. S-au realizat peste 50 de  cuiburi (conținând peste 100 de butași) protejate cu sticle de plastic. Butașii au fost dăruiți de doamna profesor Ciobanu Cristina, de la catedra de educație tehnologică a Școlii Gimnaziale Stroiești, de părinții, elevii și preșcolarii din comunitate. În săptămâna premergătoare acțiunii de plantare s-a realizat o colectă de sticle, necesare protejării florilor pe timp de iarnă.

Acțiunea de plantare a fost coordonată de prof.înv.primar Foca Brîndușa, de la clasa simultană pregătitoare/a II-a, numită ”Clasa Florilor”, cu intenția deosebită de a transforma întreaga unitate într-o ”Școală a Florilor”.  Au participat la această inițiativă prof.înv.preșcolar Muscă Gabriela și elevii clasei simultane I/ a III-a, coordonați de prof.înv.primar Rusu Toader. 

Felicităm această muncă efectivă în câmpul paideutic al școlii! Sperăm ca toți butașii să prindă rădăcini și să ne bucure în anul viitor cu coloritul angelic al rozaceelor!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu