vineri, 6 octombrie 2023

Educația și "cuvintele infinite"...

Academia, albastru, bunătate...

Credință, excelent, profesor...

Tradiție, Dumnezeu, educație...

Ce au în comun aceste cuvinte ? Numărul de litere... 8... Și îmi place să cred că octogramele sunt "cuvinte infinite" (opt fiind, prin excelență simbolul nemărginirii).

Ne-am poziționat și noi în spectrul nelimitării, încercând să ne îmblânzim pe noi înșine... Să îndulcim, pentru câteva momente, trecerea în repejune a timpului, greutatea apăsătoare a sarcinilor de serviciu sau marile dureri ale vieții.

Activitatea "Educația și cuvintele infinite" desfășurată de cadrele didactice de la Școala Gimnazială Stroiești în ziua de 05 octombrie 2023 a fost, fără îndoială, cel mai prețios împrumut pe care am putut să îl facem unii altora. Aspectul nonformal nu a diluat cu nimic tematica unei activități total educative. Obiectivele vizitate și-au atins concretețea într-un valoros portofoliu gata de împărtășit cu ocazia altor aventuri, împreună cu alți temerari, mai mici sau mai mari.

Vizita de cercetare și de studiu a zonei Toplița a demonstrat pe deplin numele de care se bucură această zonă: "Tărâmuri de poveste din inima munților".

Mulțumesc colegilor pentru bucuria călătoriei împreună, pentru timpul petrecut laolaltă și pentru responsabilitatea comună de a promova frumusețile țării noastre!

Dacă Dumnezeu ar fi îngăduit să fiu un cuvânt, mi-aș fi dorit să fiu cuvântul PRIETENI...


(A consemnat, pr.prof.înv.primar Rusu Toader)



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu