marți, 31 octombrie 2023

First STEM Circuit

Sfârșitul lunii octombrie a adus în Școala Gimnazială Stroiești un eveniment marca Meet and Code inițiat de Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești în colaborare cu Asociația Techsoup Romania

Evenimentul ”First STEM circuit” a fost dedicat în totalitate elevilor din gimnaziu. Aceștia au participat la o sesiune teoretică de învățare privind plăcuțele programabile  de dezvoltare  și accesoriile acestora, aplicații în viața reală și simulări de circuite. În sesiunea de activități practice, elevii au putut asambla un circuit simplu pornind de la informațiile acumulate anterior.

Dintre activitățile desfășurate pot fi amintite:

- Ce este educația STEM?  în care s-a discutat despre acronimul STEM (S -știință; T - tehnologie; E - engineering <inginerie>; M - matematică) dar și despre posibilitatea introducerii în acest acronim a literei A - Arte, pornind de la realitatea că tot mai multe fete sunt interesate de acest domeniu.

- Ce presupune educația STEM? în care s-au stabilit pașii de urmat: ÎNTREBARE - PROBLEMĂ - SOLUȚIE - IMAGINAȚIE - PLAN - MODEL - TESTARE - ÎMBUNĂTĂȚIRE. 

- Captarea atenției cu sarcina de a crea un suport stabil dintr-o foaie cartonată A4 care să susțină un penar, un carnețel etc.

- Prezentarea plăcuțelor de dezvoltare și accesoriile ( breadboard, fire de legătură, rezistori, becuri LED, senzori etc.)

- Simulări de circuite simple

- Realizarea unui circuit simplu

Obiectul principal al evenimentului s-a axat pe stimularea elevilor de gimnaziu spre a-și însuși competențe și abilități pentru meserii ale viitorului.

Evenimentul a fost intermediat de Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești și implementat de consilierul educativ al unității prof.înv.primar Rusu Toader, cu sprijinul domnului Huțuleac Ovidiu - profesor de matematică/informatică și de doamna Ciobanu Cristina Gabriela - profesor de educație tehnologică.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Școlii Gimnaziale Stroiești, prin director prof. Ciuc Maria.

Reamintim că Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești  a obținut finanțare pentru evenimentul online "First STEM Circuit" prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de Amazon și SAP.

În România, programul este coordonat pentru cel de-al 7-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene, Europe Code Week. 

Reușita unui eveniment de grup, asigurată de Asociația Techsoup!

Mulțumim!


































 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu