vineri, 20 octombrie 2023

Proiectul Educațional COȘUL DE TOAMNĂ

În perioada 17-20 octombrie 2023 la Școala Gimnazială Stroiești s-a desfășurat Proiectul Educațional "COȘUL DE TOAMNĂ". Au participat, într-un efort comun de muncă, elevii și părinții de la clasa a II-a, antrenați de prof.înv.primar Rusu Toader.

Simbolistica coșului este una densă și multiplă. Pe lângă utilitatea dovedită de milenii (coșul fiind folosit la transportul și depozitarea alimentelor, instrumentelor și obiectelor mici încă de acum 11000 de ani), coșurile sunt și simbolul îndemânării (necesitând abilități deosebite din partea meșteșugarului care le împletește). 

Pline cu roadele acestei lumi coșurile sunt semnul bogăției și al dăruirii. Acest obiect deosebit ascunde povești remarcabile. Povestea lui Moise cel salvat pe Nil într-un paner de papură, istoria zeiței Abundentia sau a Cornucopiei... 

În jurul coșului ne adunăm la vreme de sărbătoare (punând în el pască, cozonac și tot ce-i mai bun de mâncare). Tot în jurul coșului ne adunăm și la vreme de încercare (punând colacul, vinul și o lumânare). 

Cu ocazia acestui proiect, în fiecare coș realizat de părinți și copii a fost găsită câte o altă poveste. Câte coșuri, atâtea povești...

Fiecare familie participantă a primit DIPLOMA DE PĂRINTE IMPLICAT, fiind apreciată pentru promptitudine și serviabilitate. Școala mizează pe aceeași rodnică lucrare comună în toate activitățile paideutice, familia fiind un factor educațional principal.

Deoarece se constituie într-un exemplu de bună practică a colaborării școală-familie, felicităm toți participanții la Proiectul educațional "COȘUL DE TOAMNĂ" și invităm părinții să înnoiască responsabilitatea de a fi parteneri în educaţie și misiunea de a fi mentori pentru copiii lor.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu