miercuri, 15 noiembrie 2023

Campania FICE - 19 zile de activism împotriva violenței

Și în acest an academic Școala Gimnazială Stroiești s-a înscris în Campania Federației Internaționale a Comunităților Educative desfășurând activități în cadrul Proiectului FICE "19 zile de activism pentru prevenirea violenței și abuzului împotriva copiilor și tinerilor" cu perioadă de implementare între 1 și 19 noiembrie 2023.

Startul a fost dat de preșcolarii din cadrul Grădiniței cu Program Normal Stroiești. Coordonați de doamnele educatoare Bădeliță Ștefania Rita, George Loredana și Iurcu Gabriela Elena, copiii au desfășurat activități comune inedite: Inima uriașă "Violența distruge! Prietenia construiește!"; Lanțul Mâinilor "Împreună împotriva violenței" sau Jocul de rol "Jucăria mea este și a ta!".

La clasa a doua activitățile au fost coordonate de pr.prof.înv.primar Rusu Toader elevii realizând expoziția de desene mindfulness "Fii bun - Suntem amici, nu inamici!".

La clasa I, doamna învățătoare Rusu Lilioara Mariana a avut o discuție extinsă despre bunătate, iar elevii au realizat o mini-expoziție de desene.

La clasa pregătitoare elevii au participat la prezentarea PPT "Copiii au dreptul..." realizată de doamna prof.înv.primar Bondar Adriana Elena și domnul profesor Ruști Florin Daniel.

Clasa a V-a a fost antrenată de domnul diriginte prof. Huțuleac Ovidiu în activitatea "Ce e de făcut? Martor sau victimă?" în care s-au evidențiat reguli de urmat în cazul în care elevii sunt martori sau victime ale violenței.

Doamna prof. Rîpan Laura Adriana a coordonat expoziția de desene "STOP BULLYING" realizată de elevii clasei a VI-a A.

La Școala Primară "Ilie Grămadă" Zaharești și GPN Zaharești, elevii și preșcolarii coordonați de prof.înv.primar Ana Maria Cocriș și Brîndușa Foca  alături de prof.înv.preșcolar Gabriela Muscă și prof. Claudiu Ionel  Matei  au vizionat filmul educativ "Toleranță și respect" și au realizat prin tehnica decupării Inima "Aceste mâini vor mângâia, nu vor lovi!"
















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu