miercuri, 20 decembrie 2023

Să credem în Magia Crăciunului!

"Gândirea magică" nu este specifică doar vârstei copilăriei. Inclusiv adulții stabilesc anumite relații cauzale între acțiuni și evenimente.

Copiii, cu precădere, exclud coincidențele și de aceea fac asocieri sau legături îndrăznețe între obiecte, personaje sau fenomene.

Vrei să vezi un om de zăpadă chiar dacă nu a nins deloc? Pentru un copil este atât de ușor să intre el însuși în pielea omului de zăpadă. Vrei să vezi un fulg de nea dansator? Pentru un copil, totul este posibil.

De aceea, efortul cadrelor didactice de a întreține "gândirea magică" pe termen lung este reflectat în serbările școlare. În perioada Crăciunului,  serbările se transformă în ținuturi magice cu copii-eroi care sunt deosebit de motivați să învețe o poezie cap-coadă doar ca să îl întâlnească pe Moș Crăciun.

Grădinarii de la GPN Stroiești din Grupa Mică și Grupa Mijlocie coordonați de doamnele educatoare Bădeliță Ștefania Rita și George Loredana au intrat pe acest tărâm al serbărilor școlare alături de părinții lor, demonstrând că Magia Crăciunului nu a dispărut.

Felicitări!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu