joi, 21 octombrie 2021

Citește-mi 100 de povești!

 La Grădinița cu Program Normal Stroiești și la Grădinița cu Program Normal Zaharești se desfășoară în acest an școlar activități dedicate proiectului național de încurajare a lecturii în grădiniță și în familie ”Citește-mi 100 de povești!”.

Proiectul este inițiat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii sub egida programului național ”România Educată”.

Cărțile oferite în cadrul proiectului sunt foarte valoroase din punct de vedere literar și accesibile publicului țintă. Cele peste 200000 de mii de cărți dăruite și cele peste 600 de unități de învățământ implicate în proiect arată dimensiunea exactă a fenomenului ”grădinițele-biblioteci”.

Planul de activitate include realizarea unei insule de lectură pentru a permite accesul și interacțiunea rapidă cu materialele lecturate. Lunar, un copil sau un adult este invitat să citească copiilor. Se încurajează și serile de lectură în familie

Doamna educatoare Gabriela Muscă de la Grădinița cu Program Normal Zaharești a dat startul  proiectului prin invitarea părintelui prof.înv.primar Rusu Toader în fața grădinarilor.  Astfel, ei aflat povestea despre ursulețul Bruno și emoțiile lui.  

Proiectul va continua cu activități interesante și super-atractive pentru cei mici în ambele grădinițe din școala noastră.

Mult succes!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu