joi, 7 octombrie 2021

Ziua Educației 2021 - Cele 7 cuvinte ale naturii...

 "Niciodată nu ne vom putea înțelege până când nu vom fi redus limbajul la șapte cuvinte." 

(Khalil Gibran)


Provocarea supremă pentru orice profesor este să prezinte o lecție în care să folosească doar șapte cuvinte. Unul pentru verificarea lecției anterioare,  unul  pentru captarea atenției, două-trei pentru dirijarea învățării,  unul pentru realizarea conexiunii inverse și, poate, mai rămâne unul pentru încheiere. 

Veți spune: Nu se poate! 

Dacă nu se poate, ar fi bine să învățăm de la cel mai pregătit profesor din lume: natura.  

În cele mai puține cuvinte,  natura surprinde și aprinde imaginația oricui. Ce culori ne oferă? Cu ce sunete îți surprinde auzul? Care este gustul pe care ți-l inspiră un colț din natură? Cum miroase natura? Cât de puternice sunt vibrațiile transmise prin orice atingere de frunză și ram,  piatră și albastru de cer? Meditație și educație, în toată vremea și în tot locul...

Un grup de profesori de la Școala Gimnazială Stroiești a încercat să descopere cele 7 cuvinte ale naturii într-un reconfortant pelerinaj prin mărețul Sanctuar al Dornelor, organizat în ziua de 5 octombrie 2021, cu ocazia Zilei Educației. 

Iezerul Sadovei din localitatea cu același nume, Tinovul Mare de la Poiana Stampei și Telescaunul de la Dealul Negru au fost trei obiective ce ne-au vrăjit cu cuvinte bine ticluite.

O plimbare prin orașul veverițelor, traversarea cursului Dornișoarei, masa rotundă dedicată discuțiilor, precum și vremea excelentă, au plusat valoarea zilei de sărbătoare. 

Felicităm astfel de acțiuni deosebite și sperăm că vor continua an de an devenind tradiție!

La mulți ani tuturor colegilor profesori!

La mulți ani de Ziua Educației!

P.S.: Vouă, ce cuvinte  v-a șoptit natura?































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu