vineri, 15 octombrie 2021

Programăm cu OZY ȘI BOTY

În evenimentul ”Programăm cu OZY și BOTY”, organizat cu aportul Asociației de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești, au fost implicați elevi cu vârsta între 8 și 10 ani, pentru care codarea cu ajutorul ozoboților este extrem de facilă.

În cadrul activităților, elevii au făcut cunoștință cu kit-ul de construcție a ozobotului, tehnica de asamblare, au fost instruiți să îl conecteze la laptop/pc/tabletă și l-au programat să execute diverse acțiuni.

Partenerii acestei activități au fost Școala Gimnazială StroieștiBiblioteca Școlii Gimnaziale Stroiești și Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești  , iar facilitatorii au fost bibliotecarul școlii - prof. înv. primar Rusu Lilioara Mariana și consilierul educativ al unității -  prof. înv. primar Rusu Toader

Considerăm special acest eveniment întrucât elevii din clasele mici sunt speciali. Școlarii și-au deschis calea spre universul programării prin participarea la acest proiect, ghidați de ozobotul care, la rândul lui, își croiește propriul drum spre cunoaștere.

Reamintim că Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroiești  a obținut finanțare pentru evenimentul online "Programăm cu OZY ȘI BOTY" prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP.

În România, programul este coordonat pentru cel de-al 5-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu