marți, 20 decembrie 2022

Împreună de Crăciun, cu elevii Școlii Gimnaziale Stroiești

"Și mai ales, în iarna asta, lăsați copiii să colinde..."
(Florile dalbe - Elena Farago)

Astăzi, 20 decembrie 2022, elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială Stroiești au desfășurat serbarea școlară "Împreună de Crăciun".

Coordonatorii acestui eveniment au fost doamnele învățătoare Rusu Lilioara Mariana, Hobjilă Maricela, Ostaficiuc Rozuca, Pşebilschi Cornelia și Bondar Adriana Elena.

Sala de sport a școlii,  transformată ad-hoc în sală de festivități, a devenit neîncăpătoare pentru cei aproximativ 100 de mici artiști însoțiți de părinți, bunici și membri dragi ai familiei.

Moș Crăciun și-a trimis ajutoarele, iar desaga așezată lângă bradul împodobit a fost plină.  Elevii au fost dăruiți cu jucării,  dulciuri și cărticele.

Decanul de vârstă al  învățătorilor, doamna prof.înv.primar Hobjilă Maricela a ținut un emoționant discurs de sărbătoare.

"Readucem la viață, astăzi, un obicei frumos, dar oprit în timpul pandemiei, de a fi împreună la evenimentele importante din viața noastră de școlari. 

Cu permisiunea dumneavoastră, a colegilor și a copiilor, aș încerca să deschid programul nostru de Colinde și cântece de iarnă, recitând o poezie adresată părinților, o poezie-manifest:

Să ne deschidem inimile, căci ei sunt solii pe pământ,
Ne dau de veste tuturor că s-a născut Pruncul cel Sfânt.
Uitați-vă în ochii lor! Sunt mici, dar ce strălucitori!
Și au glasuri îngerești, dau mesaj spre privitor.
Datina din moși-strămoși, niciodată n-o vor pierde!
În iarnă asta, mai ales, vin cu toți să vă colinde!"

Felicitări tuturor!















Un comentariu:

  1. Felicitări celor care se ocupa de păstrarea tradițiilor și de pregătirea copiilor în spiritul sărbătorilor!

    RăspundețiȘtergere