joi, 22 decembrie 2022

Vlăstare vii de tradiție românească

"Tradiția nu înseamnă cultivarea cenușii, ci conservarea focului." 

Gustav Mahler


Elevii Școlii Gimnaziale Stroiești au fost, sunt și sperăm că vor fi, vlăstare vii de tradiție românească cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Prin osârdia domnilor prof. Ruști Florin Daniel și prof. Matei Claudiu Ionel, cu colaborarea doamnei prof. Rusu Lilioara Mariana și cu sprijinul profesorilor diriginți, elevii din clasele V-VIII au pregătit un vast program artistic de tradiții și obiceiuri românești hibernale. 

Colindele, Urăturile, Sămănatul, Ursarii și Jocul caprelor, dramatizarea și satirizarea unor personaje i-au responsabilizat pe elevii participanți în realizarea unui spectacol amplu și reușit. 

Primii care s-au bucurat de prestația culturală a elevilor au fost profesorii școlii. Doamna director prof. Ciuc Maria a răsplătit efortul colindătorilor și urătorilor cu dulciuri și fructe.

Apoi, elevii împreună cu profesorii școlii s-au deplasat la sediul SC EUROLUC TRANS SRL, unde au fost întâmpinați cu bucurie de domnul Sergiu Lucan, un prieten bun al școlii Stroiești. Așa cum se cade unei gazde mari, acesta a umplut trăistuța copiilor cu dulciuri și bănuți.

Ultima oprire a fost la Primăria Comunei Stroiești. Aici elevii au fost primiți de domnul primar Senic Mihai, de lucrătorii primăriei și membrii Consiliului Local al Comunei Stroiești. Și aici, dărnicia gazdelor a fost pe măsură, elevii primind colăcei, pachete cu dulciuri și bănuți. 

"Și la anul, 'om veni,

Numai dacă ni-ți pofti!

Și la anul, 'om veni,

Numai dacă ni-ți primi!"

La mulți ani!































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu