joi, 19 octombrie 2023

"Zburând cu fluturii" prin "Grădina cu părăluțe" - Întâlnire cu poetul Gheorghe Vicol

"Fluturele nu-i o gâză,

E o scamă de beteală

În livadă și-n grădină, 

Cu mult chef de hârjoneală."


(Fluturele nu-i o gâză - Gheorghe Vicol)


Marți - 17 octombrie 2023, la Școala Gimnazială Stroiești, în prezența a peste nouăzeci de suflete inocente ale elevilor din învățământul primar a avut loc întâlnirea cu poetul Gheorghe Vicol - "Zburând cu fluturii prin grădina cu părăluțe"


Activitatea desfășurată reprezintă un start eficace și anticipat al programului Școala Altfel, una dintre componentele planificărilor acestui program fiind fructificarea lecturii în activităţile școlare, extrașcolare și extracurriculare.


Gheorghe Vicol, scriitor, fost învățător, membru al Uniunii Scriitorilor din România este un valoros poet bucovinean, un vocal reprezentant al literaturii pentru copii și autor a zeci de volume cu poezii pentru cei mici.


Prezența sa în școala stroieșteană a fost posibilă datorită intervenției carismaticului profesor pentru învățământ primar Șpac Laurențiu, fost inspector școlar în cadrul ISJ Suceava.


Întâlnirea cu poetul a fost în egală măsură și o întrevedere cu poezia. Activitatea s-a concentrat pe trei mari obiective: 

- dezvoltarea sensibilității și a laturii afective pe fondul cultivării bunelor maniere 

- promovarea lecturii și sporirea interesului pentru citit 

- exersarea pacienței și formarea unor rutine


După o bogată prezentare introductivă realizată de domnul insp.prof.înv. primar Șpac Laurențiu (coordonatorul acestei activități), scriitorul Gheorghe Vicol a reținut atenția auditoriului cu cele mai reprezentative poezii ale domniei sale. În același timp, a oferit celor prezenți informații prețioase referitoare la modul în care apare o carte, vorbind despre efortul scrierii, corectării și al publicării unui volum. 


La activitate au participat elevii din învățământul primar de la Școala Gimnazială Stroiești însoțiți de prof.înv.primar Bondar Adriana Elena, prof.înv.primar Rusu Lilioara Mariana, prof.înv.primar Rusu Toader, prof.înv.primar Ostaficiuc Rozuca și prof.înv.primar Șpac Laurențiu.


Doamna director prof. Ciuc Maria a oferit scriitorului Gheorghe Vicol DIPLOMA DE RECUNOȘTINȚĂ pentru înnobilarea intelectuală a elevilor școlii.


Cu promisiunea că această întâlnire este un fundament pentru alte evenimente de aceeași anvergură emoțională și culturală, întâlnirea s-a finalizat în ropot de aplauze și lumini de blițuri pentru albumul foto al activității.


Mulțumim domnului insp.prof.înv. primar Șpac Laurențiu pentru deosebita oportunitate! Mulțumim domnului Gheorghe Vicol pentru darul prezenței și darul poeziei!


























Un comentariu:

  1. O minunata activitate culturala menita sa umple sufletele participantilor cu curatenia poeziei dlui Gheorghe Vicol. Felicitari si multumiri.

    RăspundețiȘtergere