luni, 18 noiembrie 2019

Ziua Recoltelor 2019


În urmă cu 10 ani Proiectul Ziua Recoltei pornea timid pe drumul activităţilor
non-formale inițiate de Școala Gimnazială Stroiești.
Ca și atunci, și acum, considerăm că timpul trebui să fie o explorare permanentă,
o trăire reală a unor evenimente, întâmplări, experienţe.
Ne-am bucurat de 10 ediţii de succes, în care, împreună cu elevii de atunci și de acum ai școlii,
împreună cu cadrele didactice, cu autoritățile locale și reprezentanți ai comunității
am clădit CEVA pentru  comuna noastră, Stroieşti.
Proiectul a oferit de fiecare dată  un prilej de bucurie
şi de sărbătorire a încheierii unui an bogat și, de aceea, la fiecare ediţie
 şi-a găsit  rostul şi meritul, devenind  tradiţie.
Trăim vremuri noi, iar tradițiile trebuie revizuite din când în când. Pentru acest an școlar, promovăm o nouă formulă a Proiectului Ziua Recoltei, desfășurată pe parcursul întregului an școlar, cu implicarea mai multor profesori și elevi, în mai multe secvențe. Recoltă nu înseamnă doar roadă a câmpului, ci mai mult de atât, recolta poate fi și un rezultat al muncii școlare.
Așadar, propunem ca în fiecare toamnă proiectul să se desfășoare după clasica formă, într-o primă secvență, în interiorul școlii, întrucât zilele reci de toamnă nu mai fac posibilă desfășurarea în căminul cultural . Apoi, la fiecare început de vară, vom desfășura secvența Ziua Recoltelor Școlare, într-un cadru festiv, integrând în această formulă și Ziua Comunei – 3 iunie.

Ziua Recoltelor
 - secvențe din anotimpul Toamna

Spargerea gheții pentru noul format a fost realizată de către doamnele prof. Rîpan Laura Adriana  și  Maria Holotă împreună cu elevii gimnaziști. Aceștia au pregătit momente de dans, poezii, piese acompaniate cu chitara și scenete. 












Preșcolarii de la GPN Stroiești coordonați de doamnele educatoare Tifiniuc Saveta, Iurcu Gabriela și Bădeliță Rita au realizat expoziții tematice cu lucrări de toamnă. 
Grupa Mijlocie și Grupa Mare au realizat Parteneriatul ”Povestea grădinii de toamnă”  și au ajutat-o pe o fetiță mică, mică să refacă  grădina furată de o vrăjitoare rea.












Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești, sub coordonarea prof. Brîndușa Foca, Gabriela Muscă și Toader Rusu, a pregătit o expoziție de lucrări și colaje de toamnă.














Doamna învățătoare Bondar Adriana a pregătit cu frumoșii elevi ai clasei I momente de dans și cântecele, împletite armonios cu desene și lucrări de abilități practice.



Domnul profesor Ruști Florin Daniel a coordonat elevii clasei a VI-a B în realizarea unor desene de toamnă/iarnă.





Activitățile vor continua!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu