joi, 15 iunie 2023

Performanța luptei... - La Școala Primară Zaharești

Probabil vă întrebați de ce, la majoritatea evenimentelor oficiale, arborăm cu mândrie tricolorul? De ce așezăm, cu cinste, steagul țării noastre la piept, îl purtăm în paradă și , nu îl ultimul rând, îl afișăm în clasele noastre, în fața elevilor?

Steagul este un simbol de luptă, iar noi toți, deopotrivă, suntem oșteni. Domeniile noastre "de luptă" sunt variate. Unii se luptă cu boala și moartea, de aceea avem doctori atât de buni. Unii se luptă cu pământul, de aceea avem țărani atât de buni.

Unii se luptă cu neștiința, de aceea avem atâția profesori buni. Iar unii se luptă cu ei înșiși. De aici se naște performanța...

Sfârșitul anului școlar este despre performanța, dar în egală măsură și despre luptă. Performanța luptei mai exact.

"O luptă-i viața, deci te luptă..." spunea Goga, iar Apostolul Pavel amintește ca doar "cine luptă, ia cununa". 

Școală Primară "Ilie Grămadă" Zaharești și GPN Zaharești și-au propus să arate cine a luptat în acest școlar cu neștiința și cu sine însuși, demonstrând performanța luptei și primind cununa, în Festivitatea de Premiere și Închidere a Anului Școlar 2022-2023 organizată joi, 15 iunie 2023.

Doamna prof.înv.preșcolar Muscă Gabriela, împreună cu doamna prof.înv.primar Foca Brîndușa și domnul prof.înv.primar Rusu Toader au strigat, după meritele academice ale fiecăruia, catalogul premianților. Au fost prezenți în mijlocul participanţilor doamna director prof. Ciuc Maria,  domnul profesor Matei Claudiu Ionel și domnul primar Senic Mihai.

S-au oferit cu drag o diplomă, o medalie și un mic dar , o carte...

Căci "Cartea mea-i, fiule, o treaptă.

Aşeaz-o cu credinţa căpătâi.

Ea e hrisovul vostru cel dintâi." 

(Tudor Arghezi)

Au primit, după luptă cea bună, hrisovul cel dintâi, pentru rezultatele bune/foarte bune la învățătura și la purtare toți elevii și preșcolarii zahareșteni.

Felicităm efortul de luptă al fiecăruia dintre voi! Vă dorim din tot sufletul ca să rămâneți în continuare oșteni ai cunoașterii! Mult succes! Vacanță plăcută!


(A consemnat, prof.înv.primar Rusu Toader)




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu