vineri, 2 iunie 2023

Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor

Părintele Daniel Lazăr, paroh al Bisericii Ortodoxe "Nașterea Maicii Domnului" Stroiești și doamna Nicoleta Lazăr, membră a Asociației Preoteselor Suceava "Sfânta Elisabeta" au propus elevilor școlii noastre participarea la Evenimentul "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor" organizat de către Sectorul Catehetizare, Tineret și Educație pentru viață din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în colaborare cu APS "Sfânta Elisabeta" Suceava.

Elevii au fost îndrumați să realizeze icoane ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, într-o tehnică la alegere. Icoanele au fost adunate, evaluate iar cele mai bune lucrări au fost transmise pentru a participa la Vernisajul "Sfântul Ioan cel Nou pictat în suflet de copil" organizat în data de 02 iunie 2023, la Teatrul "Matei Vișniec" Suceava, într-o expoziție cu vânzare pentru a sprijini o cauză nobilă: achiziționarea unei orteze pentru pruncul Emanuel Holca din Pătrăuți.

La nivel local, activitatea s-a desfășurat în cadrul parteneriatul "Stroiești, între ctitorie și lumină" încheiat între Școala Gimnazială Stroiești, director prof. Ciuc Maria, Primăria și Consiliul Local al Comunei Stroiești, primar Senic Mihai și Parohia Stroiești I, preot paroh Lazăr Daniel.

Din partea școlii noastre au avut o contribuție aparte prof.înv.primar Corbu Bianca de la clasa a III-a, prof.înv.primar Bondar Adriana de la clasa a IV-a, prof.diriginte Matei Claudiu de la clasa a V-a B, prof.diriginte Ciobanu Cristina de la clasa a VI-a B și prof.diriginte Burac Marinela de la clasa a VII-a.

Au participat la activitate 12 elevi, iar cinci dintre lucrări s-au calificat la vernisajul județean alături de alte zeci de icoane pictate de elevi ai parohiilor sucevene.

Participanții au primit diplome, iconițe și mici premii din partea organizatorilor.

Felicitări tuturor!



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu