joi, 12 martie 2015

Parteneriat educațional SALVAȚI COPIII

În anul școlar 2014-2015 Școala Gimnazială Stroiești dezvoltă împreună cu Filiala Suceava a Organizației Salvați Copiii un parteneriat construit pe mai multe teme de interes pentru elevi, părinți și cadre didactice.
Începând cu luna septembrie 2014, în școală s-au adus în discuție teme legate de educație pentru sănătate atât în cadrul orelor de dirigenție sau dezvoltare personală, cât și în cadrul lectoratelor cu părinții.
Doamna învățătoare Hobjilă Maricela a propus în cadul acestui parteneriat proiectul ”Viitorul copiilor stă în mâinile noastre”- activități cu părinții și elevii ce au ca scop fundamentarea respectării drepturilor copiilor dar și asumarea responsabilității în rândul acestora.
Pentru a identifica potențialul de ”voluntariat” al publicului intern și extern, școala a propus chestionarul - online ”Ce înseamnă voluntariat?” Chestionarul îl puteți accesa pe următorul link Chestionar Voluntariat .
Începând cu luna martie 2015 în școală se desfășoară activități de informare a elevilor  cu tematică diversă susținute de reprezentanți ai organizației Salvați Copiii Suceava.
Pe 12 martie 2015, am avut-o în mijlocul nostru pe doamna Elena Ailinca, vicepreședinte Organizația Salvați copiii Suceava. S-au desfășurat două sesiuni de informare. Prima sesiune a fost dedicată claselor a V-a, iar tema discuției a fost legat de comportamentul nonviolent. A doua sesiune a fost dedicată elevilor clasei a VII-a, tematica atingând subiectul sensibil al provocărilor date de pubertate și adolescență. Furtuna ideilor, antrenată de mentorul acestor sesiuni, i-a făcut pe elevi să-și pună întrebări, să mediteze la modul în care acționează și reacționează, punându-i în situații concrete de viață pentru a găsi căi de mediere și rezolvare a conflictelor sau problemelor.
În lunile ce urmează reprezentanții Salvați Copiii Suceava vor fi prezenți în școală cu tematici noi de discuții și cu provocări noi pentru elevi.
Mulțumim doamnei Elena Ailinca! Mulțumim Organizației Salvați Copiii Suceava!
Felicitări tuturor!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu