miercuri, 18 martie 2015

Săptămâna Francofoniei

În preajma datei de 20 martie, la fel ca în fiecare an, Școala Gimnazială Stroiești acordă timp și importanță unui eveniment mondial ce reunește sub aceeași auroră iubitorii, vorbitorii și cunoscătorii limbii franceze, eveniment numit Ziua Francofoniei. Încă de la începutul săptămânii, cadrele didactice din comisia de limbă și comunicare au realizat momente dedicate francofoniei.

Astăzi, 18 martie 2013, doamna prof. Carmen Ignat a realizat un moment artistico-informativ cu elevii claselor a IV-a A și a IV-a B. Au participat în calitate de invitați: doamna director prof. Maria Ciuc, prof. Măriuța Barbaroș, prof. Rusu Lilioara Mariana. Muzica, imaginile și expresivitatea prezentării au trezit în sufletul elevilor participanți sentimentul de unitate lingvistică, fără bariere rasiale, deoarece au aflat  că printre vorbitorii de limbă franceză se numără locuitori din: Canada, Africa, Belgia și alte țări francofone.

Totodată, cadrele didactice de la Școala Primară ”Ilie Grămadă” Zaharești au colaborat cu doamna prof. Carmen Ignat la realizarea momentelor dedicate francofoniei cu elevii din simultan.





În zilele următoare, cadrele didactice ale școlii vor pregăti momente asemănătoare. 
Vom reveni cu noutăți!
La mulți ani Francofoniei!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu