vineri, 21 iunie 2024

Codul de onoare al Administrației locale

 "Jur [...] să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor..." 

(Art. 117 , Codul Administrativ)


Reprezentanții administrației publice își asumă, la preluarea mandatului, un jurământ de respectare a legilor naționale și de îndeplinire cu bună-credinţă a binelui comunitar. Primăria Comunei Stroiești și Consiliul Local al Comunei Stroiești continuă, și în acest școlar, să sprijine performanța școlară și excelența academică a elevilor din gimnaziul stroieștean.

Prin grija domnului primar Senic Mihai au fost oferite următoarele premii speciale pentru cele mai mari medii de la nivelul claselor din învățământul gimnazial:

- POPOVICI ANA MARIA, premiul special de 500 lei, clasa a V-a, media 10,00

- CHIRILĂ ALESSIA ELENA, premiul special de 600 lei, clasa a VI-a A, media 10,00

- SOLOVAN IUSTIN, premiul special de 600 lei, clasa a VI-a B, media 9,71

- GRĂMADĂ MATEI IANIS, premiul special de 600 lei, clasa a VI-a B, media 9,71

- POPOVICI BIANCA ANDREIA, premiul special de 700 lei, clasa a VII-a A, media 9,95

- SENIC MARIA, premiul special de 700 lei, clasa a VII-a B,  media 9,79

- CRAINICIUC MIHAI STELIAN, premiul special de 800 lei, clasa a VIII-a, media 9,78

Începând cu acest an școlar, la hotărârea Consiliului Local al Comunei Stroiești s-au oferit premii speciale pentru rezultatele deosebite la concursuri și olimpiade școlare următorilor elevi:

- CRAINICIUC MIHAI STELIAN, clasa a VIII-a, premiul I în valoare de 2000 lei

- POPOVICI ANA MARIA, clasa a V-a, premiul III în valoare de 1200 lei

- RUSU IRINA MARIA, clasa a V-a, mențiune în valoare de 1100 lei

- ȘUTU DAVID LUCA, clasa a V-a, mențiune în valoare de 1100 lei

Felicitări tuturor!






Noi suntem schimbarea pe care o căutăm...

 "Schimbarea nu se va produce dacă aşteptăm alte persoane sau alte vremuri. Noi suntem cei pe care îi aşteptăm. Noi suntem schimbarea pe care o căutăm." 

(Barack Obama)

Nicu Popovici (1866 - 1941), ctitor al școlii stroieștene (1907) și finanțator al caselor parohiale din Stroiești (1910) rămâne viu în memoria colectivă locală prin efortul domnului economist Dumitru G. Muntean. Domnia sa oferă, încă din anul 2011, absolvenților de clasa a VIII-a care s-au remarcat prin rezultatele școlare foarte bune, PREMIILE SPECIALE "NICU, CAVALER DE POPOVICI - CTITOR DE ȘCOALĂ"

Premiile au valoare financiară asigurată din veniturile modeste ale domnului Dumitru G. Muntean, dar și valoare morală, istorică și civică deosebită, rememorând chipuri de oameni ce au construit și consolidat comunitatea de la obârșia Șomuzului Mare. 

În acest an școlar, podiumul premiilor speciale a fost următorul:

- Crainiciuc Mihai Stelian, Premiul Special I, în valoare de 600 lei (media 9,78)

- Melniciuc Ionela, Premiul Special II, în valoare de 500 lei (media 9,67)

- Sidor Alexia - Andreea, Premiul Special II, în valoare de 500 lei (media 9,67)

- Chirilă Raluca - Ionela, Premiul Special III, în valoare de 400 lei (media 9,44)

Felicitări tuturor!












Diplomele Prieteniei

"Singura prietenie de preţ este aceea care s-a născut fără niciun motiv." 

(Arthur van Schendel)

Intentia de a oferi o mulțumire scrisă, în formatul unei diplome, se numără printre inițiativele cu impact ale organizației noastre în anul școlar 2023-2024. Prin astfel de documente evidențiem  capacitatea de contribuție a colaboratorilor unității la creșterea calității actului educațional, la implementarea unor proiecte și programe educative sau la atragerea de fonduri materiale sau financiare. 

Recunoștința poate îmbrăca forme diverse, însă oferirea unui înscris de onoare ține de eficacitatea educațională privind parteneriatele și colaborarea de lungă durată. Diplomele Prieteniei devin instrumente reale ale planului de dezvoltare instituțională cu posibilitatea de a se transforma într-un element de cultură organizațională. 

Sfârșitul anului școlar 2023-2024 ne-a oferit posibilitatea să remarcăm pe domnul Dumitru G.Muntean, de profesie economist, care din anul 2011 oferă elevilor fruntași ai clasei a VIII-a PREMIILE SPECIALE "NICU, CAVALER DE POPOVICI". În acest sens,  Școala Gimnazială Stroiești i-a oferit Diploma Prieteniei pentru pentru contribuția deosebită în stimularea performanței școlare stroieștene și susținerea valorilor educaționale locale.

De asemenea,  am remarcat pe domnul primar Senic Mihai, ca exponent al administrației publice locale (Consiliul Local al Comunei Stroiești și Primăria Comunei Stroiești, pentru implicarea deosebită în dezvoltarea comunității școlare stroieștene și excelenta colaborare interinstituțională.

Nu în ultimul rând, domnului Șpac Laurentie, inspector școlar, profesor pentru învățământ primar, expert educațional, i s-a acordat titlul de Prieten al Școlii Gimnaziale Stroiești, pentru profesionalismul desăvârșit, pentru asumarea continuă a  misiunii de îndrumător al caracterelor, pentru vocația de creator al valorilor și pentru înțelepciunea didactică pusă în slujba școlii stroieștene în acest an școlar.

Felicitări tuturor și fie ca prietenia să dăinuiască mereu!





Când 1 = 2 + 3...

"Știți cât este 2+3? Cinci? Da, poate e corect. Eu cred, însă, că 2 + 3 = 1. Astăzi, aș vrea să vă demonstrez acest lucru. Să ne imaginăm că 1, 2, 3 sunt locurile de pe podiumul de premiere. Rezultatele celor de pe podium reprezintă o sumă de eforturi personale. Însă performanța celui de pe locul I este suma dintre munca celui de pe locul al II-lea și dintre motivația celui de pe poziția a III-a. Deci pentru a fi pe locul I, pentru a fi primul, pentru a fi 1, ai nevoie de două ori mai multă muncă, dar și de trei ori mai multă motivație."

(pr.prof.înv.primar Rusu Toader)

Pe fondul acestor reflecții s-a desfășurat la Școala Gimnazială Stroiești Festivitatea de Premiere. Ziua de joi - 20 iunie 2024 a fost momentul de atenție pentru întreaga comunitate școlară stroieșteană. Adunați în Sala Mare a Căminului Cultural Stroiești, elevii și părinții, cadrele didactice și invitații au realizat Careul de Premiere al anului școlar 2023-2024. 

Prezentăm câteva dintre reperele careului. Evenimentul a debutat cu ascultarea Imnului Național al României. Apoi, s-au oferit diplomele "Prietenul Școlii Gimnaziale Stroiești" pentru domnul economist Dumitru G.Muntean, domnul primar Senic Mihai și domnul insp.prof.înv.primar Șpac Laurentie

Domnul Dumitru G.Muntean a oferit celor mai buni elevi din clasa a VIII-a tradiționalele premii "Nicu, cavaler de Popovici". 

Domnul primar Senic Mihai a înmânat din partea Consiliului Local și a Executivului stroieștean Premiile Speciale pentru elevii fruntași ai claselor din gimnaziu și Premiile pentru rezultatele deosebite la concursuri.

Domnul profesor Huțuleac Ovidiu a evidențiat în fața publicului reușitele matematice ale elevilor din gimnaziu la Concursul COMPER, iar domnul profesor Ruști Florin Daniel a răsplătit performanțele sportive ale echipei de handbal cu diplome și medalii.

În continuare, cadrele didactice Bondar Adriana Elena, Rusu Lilioara Mariana, Rusu Toader, Ostaficiuc Rozuca și Șpac Laurentie au oferit diplome, coronițe, medalii și cărți pentru elevii merituoși ai învățământului primar. 

Profesorii diriginți Huțuleac Ovidiu, Ruști Florin Daniel, Matei Claudiu Ionel, Rîpan Laura Adriana, Ciobanu Cristina Gabriela și Burac Marinela au evidențiat performanțele școlare ale elevilor din gimnaziu. 

Doamna director prof. Ciuc Maria a mulțumit elevilor pentru răbdarea avută pe parcursul evenimentului, a evidențiat efortul și implicarea părinților în buna desfășurare a actului educațional în anul școlar încheiat, a felicitat interesul cadrelor didactice pentru a avea cât mai mulți elevi premianți și a urat tuturor o vacanță de vară cât mai frumoasă.

Felicitări tuturor!



























joi, 20 iunie 2024

Laureat 2024 la Zaharești

 "Pentru ca o comunitate să fie întreagă și sănătoasă, trebuie să se bazeze pe dragostea și preocuparea oamenilor unii pentru alții." 

(Millard Fuller)

Preocupate de crearea unei comunități academice întregi și sănătoase, Școala Primară "Ilie Grămadă" Zaharești și Grădiniţa cu Program Normal Zaharești și-au sărbătorit laureații la sfârșitul anului școlar 2023-2024.  

În același sentiment de dăruire pentru celălalt și în spiritul iubirii față de meseria lor, cadrele didactice ale școlii Muscă Gabriela, Cocriș Ana Maria și Foca Brîndușa au desfășurat, joi - 20 iunie 2024, activitatea complexă "Laureat 2024" ce a cuprins momente artistice prezentate de elevii și preșcolarii absolvenți, un rămas-bun al elevilor de clasa a IV-a și festivitatea de premiere.

Invitați la acest eveniment au fost doamna director prof. Ciuc Maria, domnul primar Senic Mihai și comitetele de părinți ale claselor/grupelor. 

Antreul școlii a devenit un focar al bucuriei momentului de absolvire, bucurie ce o dorim tuturor copiilor în această vacanță de vară.

Felicitări tuturor absolvenților!

Felicitări cadrelor didactice pentru organizare!

Vacanță plăcută tuturor!