joi, 13 iunie 2024

Jurământul alfabetului

"Promit, pe literele de aur care sunt scrise în toate cărțile din lume, că voi îndeplini acest jurământ, pe cât mă ajută puterea și mintea..."

Așa începe "Jurământul alfabetului" pe care toți absolvenții clasei întâi îl rostesc cu demnitate în cadrul serbărilor de la sfârșitul anului școlar.

De asemenea, aceștia mai promit să respecte pentru veșnicie cadrul didactic ce le-a descoperit taina alfabetului, să transmită această taină mai departe, să scrie de mână, caligrafic și ordonat sau să citească foarte multe cărți. 

Semnat olograf, acest jurământ căpătă valențe juridice, didactice și emoționale deosebite. Angajamentul este de durată, implicarea afectivă este maximă, iar scopul învățării alfabetului (de tipar, în clasa pregătitoare și scris, în clasa I) este atins.

Astăzi, 13 iunie 2024, absolvenții clasei I de la Școala Gimnazială Stroiești au depus Jurământul Alfabetului în cadrul serbării școlare "Prietenii Cunoașterii - Serbarea Abecedarului". Coordonați de doamna învățătoare Rusu Lilioara Mariana și de doamna profesor Burac Marinela, micii absolvenți au prezentat momente poetice și cântece de neuitat ale copilăriei atât în limba română, cât și în limba engleză. Desfășurate la Căminul Cultural Stroiești, activitățile au fost urmărite de un public numeros format din părinții clasei și elevi ai școlii stroieștene.

Felicităm absolvenții clasei I și le dorim să fie vrednici și demni de promisiunea făcută!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu