marți, 18 iunie 2024

Oameni cheie - Laurentie Șpac

"Pentru cel care nu are cheia, ușa devine un perete; pentru cel care are cheia, ușa nu mai există!" 

(Mehmet Murat Ildan)


Îmi este foarte greu să concentrez în câteva fraze ideea omului "cheie". Mi-aș permite o aroganță gramaticală și v-aș solicita să vedeți cuvântul "cheie" ca adjectiv

Așadar, în jurul nostru sunt OAMENI CHEIE, nu pentru funcția sau importanța lor într-o instituție. Sunt "cheie" pentru modul în care pot deschide lacătul unei "minți" ruginite. Pentru că pot descoperi cifrul unui "seif" blocat. Pentru că reușesc să arate calea chiar și pe o "cărare" ce te duce la rătăcire.

Astfel de oameni sunt profesorii din școlile noastre. Probabil, puțini își recunosc,  cu adevărat, misiunea de facilitatori ai cunoașterii, cu poziția de oameni cheie în transmiterea cunoștințelor.

Un astfel de om-cheie este și domnul Șpac Laurentie


Astăzi, 18 iunie 2024, în cadrul Consiliului Profesoral Festiv, Școala Gimnazială Stroiești și-a luat rămas bun de la ilustrul învățător Laurentie Șpac. Invitat să ocupe locul onorific al momentului, domnului insp.prof.înv.primar Șpac Laurentie i s-a oferit ÎNSEMNUL DE ONOARE al Școlii Gimnaziale Stroiești, "pentru dăruirea, profesionalismul și talentul" cu care ne-a bucurat în anul școlar 2023 - 2024. 

"Știm că momentele petrecute în școala noastră vor fi adevărate uși pentru emoții pozitive. Misiunea dumneavoastră este să găsiți chei cu care să închideți în memoria de lungă durată, secvențe din cele peste 170 de zile petrecute aici", a arătat doamna învățătoare Rusu Lilioara Mariana oferind un album foto cu cele mai reprezentative evenimente didactice ale anului școlar.

Se știe, din vechime, că unui învingător de război sau unui vizitator important i se oferea cheia cetății (ca semn al puterii lumești). Școala noastră, redutabilă cetate stroieșteană, a fost cucerită de prezența calmă, de spiritul tânăr și călduros, de implicarea și valoarea adusă instituției de către domnul inspector. Drept urmare, pr.prof.înv.primar Rusu Toader a oferit distinsului cadru didactic Cheia Școlii Gimnaziale Stroiești, cu mențiunea că porțile acestei unități vor fi permanent deschise pentru domnia sa. 

Domnul Laurentie Șpac a mulțumit tuturor colegilor pentru organizarea acestui eveniment, dar și pentru faptul că a fost primit în organizația școlară stroieșteană ca un prieten adevărat. Și-a arătat disponibilitatea de a fi prezent în școala noastră ori de câte ori este nevoie. 

Doamna învățătoare Bondar Adriana Elena a evidențiat, în cuvântul de apreciere, deschiderea maximă a domnului Laurentie spre nevoile elevilor și ale colegilor, extrăgând cea mai nobilă calitate a colegului nostru, cea de OM, atât în lunga sa carieră didactică, dar și în cei peste 20 de ani închinați slujirii Inspectoratulului Școlar Județean Suceava.

Doamna director prof. Ciuc Maria a mulțumit domnului prof.înv.primar Laurentie Șpac pentru extraordinara colaborare, pentru efortul de a fi permanent în mijlocul elevilor și pentru dedicarea sa continuă pentru atingerea intereselor educaționale ale școlii noastre.


Stimate domnule insp.prof.înv.primar Șpac Laurentie,

Vrem ca ziua de astăzi să rămână o cheie cu care să închideți un capitol frumos petrecut în școala noastră, așa că vă urăm din tot sufletul multă sănătate și putere de muncă, iar dragostea de elevi ce vă însuflețește și la această vârstă să ne fie prilej de revedere. 

Vă mulțumim pentru un an școlar plin de emoții pozitive!

La mulți ani!


A consemnat,

Pr.prof.înv.primar Rusu Toader 


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu