duminică, 13 iunie 2021

Curs festiv la final de clasa a VIII-a

 Dragi elevi, 

Ați fost copiii Școlii Stroiești timp de 12 ani. 3 ani de grădiniță,  5 ani cu învățătorul de școală primară și încă 4 ani de gimnaziu. 

12 ani frumoși, fructuoși și prețioși. Frumoși, pentru că și voi aveți sufletele atât de frumoase.  Fructuoși, pentru că nu a fost zi în care să nu culegeți roadele cele bune și dulci ale educației. Prețioși, pentru că au fost anii unici ai copilăriei,  când vi s-a turnat temelia pentru întreaga viață. 

Vă așteaptă încă 12 ani de studii, un liceu de patru ani, vreo două facultăți de 3 ani, un masterat de 2 ani și poate chiar un doctorat. 

Ne petrecem peste un sfert din viață, sau poate chiar mai mult, învățând.  Nu întâmplător se spune despre educație că este ”pâine a sufletului” și învățând, putem să ne ”creștem” mintea, așa cum mâncând, ne creștem trupul. 

Chiar dacă părăsiți această unitate școlară, veți fi mereu fii ai școlii stroieștene, fii care sunt așteptați să se întoarcă ori de câte ori inima sau sufletul vă va spune că vi-i dor de ceva sau cineva.

Privind la toți acești ani trecuți, pot spune că pentru noi profesorii, voi sunteţi motivul binecuvântat pentru care venim zi de zi la școală. 

Vorbele aspre pe care vi le-am adresat vreodată au ascuns în ele o veritabilă dovadă de iubire. V-am crescut întocmai ca și copiii noștri. 

Acum ați crescut! Prindeți curaj, întindeți-vă aripile, gustați zborul din plin! Fiți mândri de capacitățile voastre! Pomeniți unde veți merge numele școlii stroieștene și al profesorilor ei! Faceți în orice loc cinste părinților voștri!  

Sfârșitul anului școlar să vă aducă rezultatele mult așteptate! Examenele ce vor urma să vă fie încununate de succes! Admiterea să vă aducă locul la liceul dorit! 

Baftă! Ne revedem cu bucurie în 2031 și oricând!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu