duminică, 27 iunie 2021

Primăria şi Consiliul Local al comunei Stroieşti şi-au îndeplinit o datorie civică faţă de elevii stroieşteni

Orice ales în demnitate publică, fie în funcţia de consilier local, primar, senator, deputat sau preşedinte, rostește și își asumă la ceremonia de învestire un jurământ deosebit: 

”Jur, să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Promisiunea solemnă, dincolo de factorul politic, trebuie respectată. Cu atât mai mult cât comunitatea nu cuprinde doar o sumă de persoane majore, ci și un număr însemnat de copii. Civismul poate îmbrăca multiple forme. Orice ales al poporului, fiind după cuvântul scripturii ”mai mare” al comunității, trebuie să se îngrijească de fiecare domeniu al instituției pe care o conduce, de fiecare compartiment funcțional din aparatul de specialitate, precum și de comisiile de specialitate ale consiliului local, toate angrenându-le înspre binele cetățeanului. 

Îmbucurătoare este vremea în care Consiliul Local și Primăria își dau mâna în proiecte și hotărâri ce servesc binele locuitorilor  dar și al copiilor dintr-o comunitate. 

Astfel, pentru al patrulea an consecutiv, ne entuziasmăm la vestea că Primăria Comunei Stroiești, reprezentată de domnul primar Senic Mihai, precum și întregul Consiliu Local al Comunei Stroiești așază încă o cărămidă la baza educației stroieștene, oferind în cadrul acțiunii ”Susținem performanța, premiem excelența!”  premii însoțite de recompense financiare laureaților învățământului gimnazial. 

”Este o datorie civică a administrației locale în a promova și răsplăti rezultatele foarte bune la învățătură și la purtare ale elevilor. Chiar dacă anul acesta avem un buget forfecat de proiectele majore dedicate dezvoltării comunei, nu am putut uita efortul  intelectual al elevilor de la gimnaziul Școlii Stroiești. De aceea, la inițiativa primarului și cu unanimitate de voturi din partea consilierilor locali, s-a decis ca fiecare elev cu cea mai mare medie de la clasele a cincea până la a opta, să primească un stimulent financiar la sfârșitul anului școlar.” (Primarul comunei Stroiești, domnul Mihai Senic)

Au fost apreciați și recompensați următorii elevi:

- Clasa a VIII-a, LUCACIUC IOANA DENISA, media anuală 9,88; premiu cu valoare de 500 de lei

- Clasa a VII-a A, LUCACIUC SABINA GABRIELA, media anuală 9,44; premiu cu valoare de 400 de lei

- Clasa a VII-a B, SENIC GABRIEL, media anuală 9,57; premiu cu valoare de 400 de lei

- Clasa a VI-a A, ȘUTU IOANA MAGDALENA, media anuală 9,85; premiu cu valoare de 300 de lei

- Clasa a VI-a B, PÂNZARU SERGIU ȘTEFAN, media anuală 9,88; premiu cu valoare de 300 de lei

- Clasa a V-a, CRAINICIUC MIHAI, media anuală 9,96; premiu cu valoare de 200 de lei


Felicitări tuturor!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu